Siis SE, kun prinsessa 7v menee leikkaukseen. Harmiton pieni operaatio, nips ja naps ja tervetuloa kitarisaton elämä. Toivottavasti se nyt tosiaan auttaa neidin jatkuvaan köhimiseen ja kakomiseen, jotain ylimääräistä tällä tuntuu kaiken aikaa olevan siellä kurkun seudulla, sellaista kurkunselvittelyköhinää tyttö on pitänyt jo iät ja ajat. Ja kuten arvata saattaa, jälleen tämä akka oli alusta asti eri mieltä lääkärin kanssa joka ei suostunut neitiä leikkaukseen lähettämään, ei edes erikoislääkärille katsottavaksi.

Sen sijaan lähetti prinsessan astmalekurille, joka totesi ettei neidillä nyt varsinaista astmaa kyllä ole, mutta määräsi kuitenkin kokeeksi lääkityksen muutamaksi kuukaudeksi. Ei mainittavaa muutosta, köhinä jatkui samaan malliin. Ja edelleen se lääkäri oli sitä mieltä että ei, ei tämä liity risoihin millään tavalla. Ei sittenkään vaikka kuinka selitin toiselle, että isältään on aikoinaan myös poistettu risat, ja samat oireet on tällä ollut, ja kuinka monesti isä onkaan sanonut sitä kuinka inhottavalta se tuntui kun koko ajan oli kurkussa "jotain" ylimääräistä mitä oli pakko köhiä pois.

Onni kai tämäkin, lääkärillä oli lomasijainen elokuulla joka laittoi samantien lähetteen erikoislääkärille. Joka puolestaan laittoi lähetteen risapoistoon, koska risat on kuulemma aika reippaan kokoiset. Juu. Eikä siihen sitten kauaa mennytkään että aika tuli, mutta siihen että erikoislääkärille asti päästiin, siihen sitten menikin. No, samapa tuo, tänään ne risat saa sitten kyytiä. Jiihaa ja hurraa!

Tämä samainen sijaislääkäri laittoi muuten junnullekin lähetteen ultraan, tällä kun on kaulalla patti. Ollut jo monta vuotta, imusolmuke siis sen verran turvonnut ja sellaisessa kohtaa, että näkyy selvästi. Näytettyhän sitäkin on moneen kertaan, joka kerralla sama selvitys, juu, solmuke, enkä kyllä epäile etteikö tuo solmuke olisikin mutta... Äireen oli pakko saada se uudestaan katsonnan alle kun on selvästi kasvanut kokoa viimeisen puolen vuoden aikana. Ja se ei äireestä ole hyvä se. Ultra-aika vaan viipyy kovin oudosti jossain... Siitä pitäisi varmaan muistaa soittaa ja kysyä missä se luuraa.

Koska olen nyt kertonut teille päivän polttavimmat tapahtumat, niin todettakoon että tämä tästä, nyt menen ihan suosilla vessan kautta keittiöön, vähän niinkuin Miljoonasateen levy aikoinaan, mutta se taisi olla "pesuhuoneesta keittiöön"... Niin, siis sinne keittiöön, tiskikone odottaa tyhjentäjää. Moro!