Silmälasien rikkoutumiselle on ehdottomasti sunnuntai. Niin se on. Onneksi irkun kakkulat on kuosissa mutta junnun, nehän ne eilen hajosi. Vääntyi niin, että irkun ensiapuasemakaan ei auttanut. Toinen linssi irtosi, sen irkku sai toki takaisin paikalleen mutta ei se paljon lohduta jos nenätampit on kierossa ja toinen aisa osoittaa mihin sattuu. Että ketutti lähettää lapsi kouluun ilman silmälaseja, millä tuo taululle näkee. Iltapäivällä on edessä näin ollen optikkokeikka, hurraa sille.

Teini lähti kummisetänsä kanssa eilen laivalle, noloa sikäli että kukaan asianomaisista ei ollut huomannut ilmoittaa teinille lähtöpäivää. Perjantai-iltana annettu tieto siitä että sunnuntaina lähdetään ei oikein kouluun ehtinyt kiirimään opettajalle asti vapaan hakemiseksi. Irkun teki mieli sanoa muutama ruma sana. Mukavahan se on että pääsee, mutta se tiedotus? Etenkin jos itse on tiedetty koko viikko koska lähdetään. Harmittamaanhan tuo kävi, paitsi teiniä joka toki intoili pääsystä samalla kun manaili hakematonta vapaata, myös irkkua jonka mielestä asian olisi voinut hoitaa toisinkin.

Viikonlopun ehdottomasti positiivinen pilkahdus ilmestyi perjantaina. Ekaluokkalainen serkkutyttö kun kysyi ensin saisiko tulla suoraan koulusta kyläilemään. Illalla olikin vuorossa tiedustelu siitä, saako jäädä yöksi. Lauantaina kyseltiinkin jo sitä, saako olla vielä toisen yön. Aralta tytöltä rohkeaa toimintaa, sanoisin, vaikka varmasti asiaan vaikuttaa paljon sekin että tämä serkkutyttö on juuri se jonka seurassa kesäisin vietetään runsaasti aikaa mökkimaisemissa. Ja jotta toiminta olisi ollut vieläkin hassun hauskempaa, päätyi junnu nuoremman serkkutytön yövieraaksi koko viikonlopun ajaksi. Lastenvaihtoa parhaimmillaan!

Lauantaina lastenvaihtoa juhlistettiin siivoamalla piha talvikuosiin. Haravoimista toki riittää vielä vaikka muille jakaa ja siitä hommasta irkku on vinkkaillut ukon siskolle, tämä kun pitää haravoimisesta irkun vihatessa kyseistä hommaa yli kaiken. Pääasia lienee että kaikki kesäkapineet on varastoitu joten lumen sopii tulla, tänä vuonna irkku ei juoksuta kapineita lumen keskeltä enää suojaan. Paitsi ehkä niitä polkupyöriä, ne mokomat tuppaa aina jotenkin unohtumaan.

Tälle viikonlopulle osui myös se ikävä puoli että poika 15v kotiutui eilen isältään todeten ensisanoikseen paska. Koko päivä oli mennyt huonoa oloa potien ja illan kruunasi kotimatkalla katkennut skootterin pakoputki. Ei se ole helppoa ei. Paha olokin kulminoitui illalla keittiön lattialle lentäneeseen oksennukseen. Tämän päivän poika lepäilee kotosalla, eiköhän tauti ole huomiseksi jo kadonnut. Polkupyöräkin pitäisi saada kunnostettua, skootterilla ajelut kun on toistaiseksi ajeltu, kenties jopa loppuvuodeksi.

Tänään ohjelmassa on paitsi se optikkokäynti, myös siivoamista, ruoanlaittoa ja pyykkiä. Mistä niitäkin aina riittää? Luulenpa, että siirryn suorittamaan kyseisiä tehtäviä nyt kun olen saanut viimeisenkin kouluunlähtijän pois jaloista eli viettäkää mukava maanantai, se on moro!