Päätin aamutuimaan touhuta makkarakastikkeen valmiiksi iltapäivää varten, kylkeen keittelen sitten perunamuusin jonka potut toki kuorin valmiiksi aamusella odottamaan keittelyhetkeä.

 

1 pkt makkaraa (atrillia, näköjään)

200 g sipulikuutioita (pakaste)

1 dl vehnäjauhoja

n. 7 dl vettä

turaus tomaattipyrettä

soijakastiketta loraus

1 lihaliemikuutio

reilu ripaus paprikajauhetta

1 tl maustepippuria jauheena

(suolaa)

Pilkotaan käivärät, itse suosin mallia jossa makkara leikataan pitkittäissuunnassa neljään osaan. Ruskistetaan kepeästi paistokasarissa ja nakataan joukkoon sipulit. Pyöräytys ja joukkoon ripsaus vehnäjauhoja, isoin osa vehnäjauhomäärästä sekoitellaan pieneen tilkkaan kylmää vettä. Pyöräytys sinne ja tänne ja joukkoon kipataan mieluiten kuumaa vettä jonka jälkeen sekoitellaan samalla kun kipataan vehnäjauho-vesiseos joukkoon. Perään tomaattipyre, soijakastike, lihaliemikuutio ja mausteet. Annetaan porista miedolla lämmöllä välillä sekoitellen 10-15 minuuttia. Tarkistetaan maku ja lisätään tarvittaessa suolaa.

Kastikkeeseen voi halutessaan lisäillä vaikka aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna tai suolakurkkukuutioita, miksipä siihen ei kermalorauskin sopisi niin halutessa. Meillä kastike kiskaistaan pääsääntöisesti tällaisenaan muusin seurana.

edit. enpä huomannut muuten mainita että tällä ohjeella makkarakastikkeesta tulee todellakin paksu, muusin kanssa hyvin yhteen toimiva kastike. Jos haluat tehdä keitettyjen pottujen kanssa yhteen toimivan soosin, kannattaa jauhomäärä puolittaa.