Kyllä se niin on, että sitä mukaa kun mittari näyttää lämpimämpää sekoaa tämä nainen sukkiinsa. Sisällä ei ole oltu kuin hätinä nukkumassa jos kunnolla sitäkään. Torppa alkaa näet olla aika hiivatin lämmin ja se lienee syynä siihen, että tänä aamunakin nousin speden kanssa jo puoli kuudelta touhuamaan. Tai touhuamaan ja touhuamaan, pyykkiosastoa rukkailin ja istuin puolet aamusta ulkorappusilla nauttimasta viileydestä. Makkarissa kun hiki tuppaa valumaan samantien kun kääntää kylkeä, ei paljon ole apua saati iloa kattotuulettimesta.

Piha alkaa olla aika hyvässä kuosissa, prinsessan leikkimökki saatiin kuin saatiinkin tunkattua vaateriin ja oikeastaan ainoat pihatyöt joita on tähteenä on kesäkukkien haku ja istuttaminen. Kukkapenkkejä nyt joutuu pitkin kesää perkaamaan mutta se isoin perkaus tuli hoidettua viikonloppuna. Lauantaina vietimme osan iltapäivästä ukon siskon pihassa, tämä oli ostanut lapsille "pienen" kahluualtaan, ainoan mikä kaupassa oli ollut jäljellä katsomatta sen kummemmin mitä kokoa se on ja kas, hämmästys oli melkoinen kun kotona altaan levitettyään totesi tämän olevan 1600 litrainen.

Eilinen menikin omassa pihassa pyörien ja sisähommia vältellen, eli tämä päivä menee sitten pitkälti niiden hoitamisessa. Kumma juttu että pyykit ei peseydy itsestään. Saati tiskit. Ei voi ymmärtää. Leivontasormikin syyhyäisi himppasen mutta jotenkin ajattelin, että en tänään viitsi siihen hommaan ryhtyä. Josko huomenna aamusella leipoisi vaikka pienen koekakun parin viikon päästä olevia prinsessan synttäreitä ajatellen.

Vispistä tein tosiaan sen valituksen viime viikolla ja syynä on ollut valmistusprosessissa tapahtunut tekninen häiriö. Muutaman euron ovat korvaamassa sieltä ja pahoittelut tuli luonnollisestikin vastauksen mukana. Kumman paljon on tosiaan ollut ihmisillä ongelmia kyseisen tuotteen kanssa, tiedä häntä pitäisikö siirtyä normaalikermaan kakuissa kun ne nyt tuntuu aina vaahtoutuvan kuten pitääkin. Ehkä kermaa saisi jämäköitettyä mukavasti vaniljakreemijauheella, kuten muutamasta blogista olen lukenut.

Koulu alkaa lähestyä ihanasti loppua, pojan 15v koulusta tuli tiedote että opettajat on lomautettuina tämän viikon perjantain, ensi viikon maanantain ja perjantain ja viimeisen viikon maanantain. Tiedotteessa ei mainittu sanallakaan siitä voiko tenavat jättää kotiin tuolloin mutta pojan ja tämän kavereiden mukaan kyseinen neuvo oli koulussa sanottu opettajan toimesta. Vanhemmat saavat päättää laittavatko lapset koulutielle vaiko ei, turvallisuutta kun ei pystytä täysin takaamaan.

Tällä viikolla on retkeilyvuorossa poika 13v, he lähtevät Kuortaneen urheiluopistolle pariksi päiväksi. Prinsessahan oli viime viikolla Seitsemisissä päivän ja junnu menee ensi viikon loppupuolella teatteriin luokkansa kanssa. Muutenkin kouluajat on nyt jatkuvien rukkailujen alla joten tässä alkaa itsellä olla voimakkaasti olo jonka mukaan kesä on ihan juuri nyt jo täällä. Ulkoilma kieltämättä vahvistaa olotilaa vielä aika reippaasti, aamukuudelta mittarissa oli 14 astetta ja sisällä lämpötila heittelee 26 tietämissä.

Vaan nyt, pyykkikone lopetti vatkailunsa joten menen tyhjennys- ja täyttötoimiin. Se on moro ja viettäkää oikein ihana ja aurinkoinen ja lämmin maanantai.