Ihan hirviästi. Hirvittää irkkua. Kaksi asiaa. Ensimmäinen hirvityksen aihe on ihan tuossa, tänään tapahtuva, toinen onkin sitten ensi viikolla. Eli se ensiviikkoinen. Spedellä on ensimmäinen neuvola. Hirvittää viedä poika sinne basilisko-pesään, missä ihmiset köhii keuhkojaan ulos ja niiskuttavat valuvaa nenäänsä takaisin paikoilleen lääkäriä odotellessa. Ajattelin toteuttaa käynnin periaatteella poika istuimeen, joka on tosin aivan liian iso tälle, nunnu, siis rätti nimeäkin olen kuullut käytettävän kyseisestä sideharsosysteemistä, istuimen ylle niin ettei näköyhteyttä muihin löydy ja paikalle juuri oikealla kellon lyömällä, ettei jouduta istumaan basiliskojen seassa. Ketään en päästä istuimeen kurkkimaan, vielä vähemmän Spedeä koskemaan. Ylisuojelua? Olkoon, aivan sama. Ennemmin toivottavasti basiliskoton poika, kuin useamman päivän mietintä siitä, tarttuiko se pöpö siltä ihanalta mummoihmiseltä joka oli myyty nuken kokoisen vauvan edessä.

Ja sitten se ensimmäinen hirvitys, se joka on tässä ja kohta. Mies lähtee yhdeksi yöksi mökille. Isänsä ja siskonsa miehen kanssa. Siellä on jotain raksahommaa johon on pakko olla sakkia. Hirvittää. Mies tosin kysyi haluanko että menee päiväseltään, eli lähtisi vasta huomenaamulla ja tulisi sitten illalla takaisin. Tällä kertaa päätin antaa vapaat kädet päättää, voi olla ihan hyväkin että on yhden yön miessakilla. Inhottavinta tosin on joko se, että miestä itseään ketuttaa aivan sairaasti lähteä, ei tuo haluaisi olla Spedestä vielä yötä erossa, tai sitten se, että minusta on tullut arka yksin yöpyjä Inan kuoleman jälkeen. Etenkin näin, että isommatkin lähtee isälleen. Paitsi teini.

Hassua, pappa on onnesta mykkyrällä, mutta ei silti tajua, kuinka pienestä ja keskeneräisestä tyypistä on kyse, kun Spedestä puhutaan. Oli jopa ehdottanut, että Speden kanssa lähdettäisiin mökille. Mökille, jossa ainoa lämmitysmuoto on saunan kiuas. Ei ihan toimi, pojalle pitäisi hankkia suunnilleen pilkkihaalarit että saisi tämän pysymään lämpimänä siellä. Eikä pappa tunnu tajuavan sitäkään, kuinka vähän mies tahtoo nyt olla erossa Spedestä. Isyysloma on meillä todellakin mennyt miehellä juuri siihen, isyyteen. En ole itse juurikaan joutunut tekemään mitään, lepäillyt Speden kanssa, ruoan laittanut parina päivänä ja vain ollut äitinä ja maitobaarina pienelle. Mies on huolehtinut siivoamiset, kauppareissut, läksyissä auttamiset ja pyykit.

Loppukevennyksenä kerrottakoon, että myös tänä aamuna metsästettiin kumia sängystä. Kunnes kyllästyttiin ja päädyttiin ratkaisuun, olkoon, ehtiihän sen. Ja katso, kumi löytyi... Äidin tissistä. Rintsikoiden alta. Miten ihmeessä olenkin saanut puettua niin etten ole huomannut koko kapinetta. Nolo, nolo irkku.