Mihin se eilinen hukkui? Siis ajan suhteen. Ensin oli aamu, sitten jo ilta. Välillä päivät menee pikakelauksella ohi. Varsinkin eilinen tuntui tekevän niin.

Miehellä on vire päällä. Jokin merkillinen "pidetään kivaa"-vire. Ensin se vei minut edellisenä iltana ruokakauppaan ja sanotaankon niin, että jos ruokakaupassa voi olla hauskaa, niin meillä todellakin oli. Kuin kaksi pikkukakaraa hyllyjen välissä. Nauraa räkätettiin vielä kassallakin, jopa kassa taisi päästä juttuun sisään kun häntäkin nauratti niin että hyvä kun maidot käsissä pysyi.

Eilen sitten. Siinä vaiheessa kun sain kerholaiset jaloista, lähdettiin miehen ja eskarin kanssa vakuutusyhtiöön. Junnu mokoma leikki formulakuskia televisioruudulla pari kuukautta sitten, tai ainakin näin oletamme, renkaattomalla autolla ja miten kävikään? Ruudussa on järjettömät naarmut. Töllöä katsomassa käynyt korjaajakin niitä minulle ihmetteli, kyllä näihin uudempiin kuvaputkitöllöihin kuulemma saa helposti naarmuja mutta näin isoja ja syviä ei kuulemma pahemmin ole eteen osunut. Tutkinnan tulos, lappu jossa luki "ei kannata korjata".

Veimme siis vahinkoilmoituksen ja korjausarvion vakuutusyhtiöön ja kas, entinen naapuri ja isompien leikkikaverin äiti istui tiskin takana. Huuteli toiselle vakuutusasiamiehelle käytännön kysymyksiä ja tuumi, että kävelette kodinkoneliikkeeseen ja tuotte laskun vastaavan hintaisesta heille. Selvä. Mies joka on ehkä maailman innokkain uusien teknisten laitteiden tutkailija ja hankkija, innostui tietysti siinä määrin että niiltä sijoilta menimme ostoksille. Tulos saapuu ensi viikon alussa eli 37tuumainen taulutelevisio. Just.

Minua tietysti hirvittää. Lähinnä se, millä saan mokoman vempaimen suojattua sekä junnun että hoitopojan käsiltä. Töllökorjaajan mukaan kun nämä uudemmat näytöt ei sitten kestä sitäkään vähää mitä vanhemmat... Apua!

Ai niin, unohtui mainita. Mies lähtee huomenna mökille pojan 12v kanssa. Palaavat pyhänä. Nautin jo valmiiksi riidattomasta kotielosta, kummallista, kuinka vähän täällä kinataan mistään heti kun poika 12v ei ole vahvuudessa. Nyt jatkan. Soltut palannevat juuri kohtsilleen kotiin.