Elämän tärkeitä perusasioita on vesi. Puhdas sellainen. Sitäkään ei tule normaalisti ajatelleeksi, kuinka iso asia se on. Nyt sen on huomannut. On vaikeaa elää ilman puhdasta vettä. Kaikki normaali toiminto on vaikeaa. Ja silti, me olemme ainakin vielä ONNEKKAITA. Olemme terveitä. Emme oksenna, ripuloi saati kuumeile. ME, moni muu ei ole yhtä onnekas, uusimman arvion mukaan noin puolet kaupungin 30 000 asukkaasta ei ole ollut yhtä onnekkaita.

Miehen sisko soitti, oksu-poksu on ottanut otteen. Samainen sisko, jolle sanoin että ONKO TODELLAKAAN VIISASTA kulkea pitkin poikin nyt lasten kanssa. Miehen toinen sisko ripuloi. Miehen äiti ripuloi ja kuumeilee. Minä todella toivon, että meidän onneksemme koituu se, että anoppi ei meillä pahemmin käy, että itse emme kovasti ikinä kyläile missään ja Speden syntymän jälkeen vielä vähemmän, että tämä minun osittainen ylivarovaisuus on se, joka on meidät taudilta suojaava. Siis toivon, vielähän epidemia ei ole ohi, ja tuskin onkaan vielä hetkeen.

Miehen siskon olemme tavanneet viimeksi junnun synttäreillä silloin pari viikkoa sitten, samoin kuin toisen siskon ja anopin. En päästänyt junnua serkkujen kanssa kerhoon eilen. Olen varovainen kuin mikä. Muut ovat käyttäneet keitettyä vettä, ei kaikki. mutta osa niistä joita lauantaina veden likaisuudesta varoitin, joita puskaradio ei siis vielä ollut tavoittanut. Meillä ei ole edes kahvia keitetty keitettyyn veteen, meillä ei ole ollut keitettyä vettä. Meillä on ainoa riski veden kautta saamiseen nyt se, että vielä eilen pestiin astiat koneella 70 asteisessa vedessä.

Kunpa minun ylivarovaisuuteni olisi se, joka säästäisi edes Speden. Ja niin, mielellään myös junnun, tämä kun on kovin hentoinen lapsi. Kyllä meistä muista on sairastamaan. Ja nyt on pakko tunnustaa nolona, että irkku suuttui. Pahasti. Tuntemattomalle ihmiselle joka ehdotti ALn keskusteluissa, että sairaille määrättäisiin oma kauppa jossa asioida, jotta me terveet emme sairastuisi. Emmekö juuri me terveet ole ne, jotka voivat lähteä ostoksille kauemmaksi. Eikö juuri sairastuneet tarvitsisi nyt sitä apua, jonkun joka tuo ne ostokset kaupasta.

Ihminen on toisinaan, anteeksi ruma sana, vittumainen olento!