Loma on lusittu. Oikeastaan harmi, sillä vasta nyt alkoi itsellä olla lomafiilis, siis se sellainen "ei stressiä" olotila. Siihen olotilaan auttoi ehkä parhaiten kaikista keinoista vuokramökillä suoritettu pitkällinen saunominen, Anna ja kuningas-leffan tuijottelu ja rauhallinen oleilu. Lauantaina palasimme kotiin ja eilen sain jonkin ihmeellisen touhuvaihteen päälle ja sitä touhuvaihdetta hoitelin sitten pyörähtämällä sittarissa ostoksilla.

Kannatti muuten mennä! Sittarissa oli hintaralli menossa ja voi tsiiskeik kuulkaa! Mukaan tarttui mm talvikengät prinsessalle hintaan 7 euroa. Parasta kyseisessä löydössä oli se, että ne oli juuri sellaiset kuin prinsessa oli aiemmin toivonutkin joten tadaa, olemme askeleen lähempänä talvivalmiutta! Samalla kertaa prinsessalle tarttui mukaan t-paita ja leggarit, löytötangosta kumpaisetkin ja tulipa kotiin kiikutettua myös uudet farkut junnulle ja talvikengät pojalle 16v. Jes!

Vasta kotona, yllätys, hoksasin että olisinhan minä voinut itsellenikin katsoa ne kengät samalla reissulla kun siellä pyörähdin. Todnäk sieltä olisi löytynyt itsellekin hyvät popot mutta enhän minä sitten huomannut. Kotiuduttuani päätin vielä lahjoa lomailijalaumaa ja hain paikallisesta kebabtaivaasta evästä joukoille. Loppupäivä menikin sitten lähinnä telkkarin äärellä sukkupuikkoja kilistellen, mitä nyt teini piipahti jauhelihaa hakemassa ja vaihtamassa muutaman sanan mutta siinä se sitten olikin.

Yö vietettiin jokseenkin levottomissa tunnelmissa, spede näki jotain pahaa unta ja herätti, tietysti, äidin kahden jälkeen ja sen jälkeen uneni olikin lähinnä sitä koiranunta. Toisaalta koiranunen aikana näin mahdottoman mainioita unia joita en tosin enää muista kunnolla mutta mainioita muistan niiden olleen. Kaikkea sitä sitten! Veikkaanpa että tänä aamuna herättelen tarhaan erittäin väsyneen pienen ihmisen, nukahtaminenkin kun venyi illalla ihan liian pitkään tällä. Hereillähän tuo oli vielä puoli kympiltä kun minä sänkyyn siirryin joten ei hyvä, ei alkuunkaan hyvä.

Tänään jatkuu siis työt. Edessä on 9 täyttä työviikkoa, miinus itsenäisyyspäivä, ja sen perään huilataan pari viikkoa joululoman merkeissä. Ihan mukavaa, sanoisin. Hieman tosin hirvittää taas ennalta että onko syysloma nollaillut ohjattavan koululaiseksi muuttumista mutta sittenhän tuon näkee. Toivottavasti ei, ei ainakaan tänään, sillä oikeasti. Minun selkäni ei tule juttuun tuon meidän sänkymme kanssa, tai näin ainakin oletan asian olevan. Kovin on tänä aamuna taas päkitellyt vastaan ja hetken ehdin jo miettiä että näinköhän jumitan vessaan istualleni.

Selkähän vetreentyy aina muutaman tunnin kuluttua ylösnoususta ja se päkittelykin loppuu siinä kohtaa mutta siihen asti saa varoa liikkeitään sillä yksikin väärä ja liian nopea liikahdus aiheuttaa päiväkausia kestävän särkytilan jolloin liikkuminen on kertakaikkisen hankalaa. Eikä sen tarvitse olla edes kummoinen liikahdus, riittää kun yskäisee väärässä asennossa. Huoh. Merkillinen juttu on kyllä tämä, niin pitkään kestänyt jo samanlaisena että ehkä syyllinen on tosiaan tuo sänky. Mökillä peti oli paljon kovempi kuin kotona ja selkäkään ei päkitellyt alkuunkaan samaan malliin aamuisin.

Vaan jaa. Luulenpa, että minun pitää vähitellen siirtyä naaman ja kutrien kuositukseen. Onneksi olin kaukaa viisas ja lauantaina, siinä mökkiä lähtökuntoon siivoillessani, otin ja nipistin siivoustoimista sen verran aikaa että kävin saunassa ennen loppurutistusta. Todettakoon muuten, että mökkisauna oli sähkökiukaallinen ja sehän aiheutti ensin hieman närästystä tässä ihmisessä mutta närästys meni ohi heti kun siellä torstaina löylyttelimme. Ilmeisesti pylväskiuas on juuri se ratkaisu jota sähkösaunoihin on haettu, löylyt oli näet pehmeääkin pehmeämmät ja kosteat kuin mitkä. Ah!

Ja nyt siirryn kuositteluun. Se on siis moro ja viettäkää kivakivamaanantai!