Kertakaikkisesti näin on todettava! Morsian oli kaunis kuin karamelli, sulhanen komia ja tunnelma tiivis ja kertakaikkisen hyvä. Kotiinkin päästiin hyvissä ajoin, kahdeksalta spede pupelsi jo iltapalaansa ja irkku istui kutomassa. Kun se toimii niin se toimii, näin se on. Keittiöpiikomistakaan ei joutunut juurikaan suorittamaan, olihan paikalla myös ukon vanhin sisko joka, irkun onneksi, on aina näppeineen joka sopassa ja niin nytkin, eli irkulla oli hilpiä aisapari paikalla. Osa porukasta jäi vielä istumaan iltaa tämän pesueen poistuttua mutta tuskinpa siellä kukaan myöhään hengasi.

Vaan kuulkaa, irkku päätti eilen olla fiini ja viehko rouvaihminen ja hengasi kotonakin mekko päällä loppuillan. Vanha sanonta "ei helmiä sioille" kävi kyllä mielessä useammin kuin kerran, ukko näet oli niin väsynyt että hengasi makkarissa television ääressä irkun istuessa sohvalla sukkapuikot kädessä. Mitä opimme tästä? Irkku on ukon silmissä vetävimmillään kauhtuneessa paidassa, speden sotkemissa farkuissa ja villasukissa. Niin sen on pakko olla.

Alkuperäisistä suunnitelmista poiketen isommat jäivätkin kotiin viikonlopuksi. Teini oli sopinut hiustenvärjäilystä kaverinsa kanssa, poika 15v oli lupautunut nuokkarille kavereiden kanssa hengaamaan ja poika 13v ei uskaltautunut isälleen koska olisi joutunut olemaan illan siellä yksin isän porskuttaessa pikkujouluissa. Merkillistä menoa sanon mä. Näin ollen irkku tuumailee tässä josko sitä pyöräyttäisi vaikka sämpylätaikinan joutessaan, siihen saisi hyvin nakattua sekaan karjalanpaistiliemet jääkaapista.

Irkulla on muuten yksi ainoa joululahjahaave. Eikä sekään ole irkulle itselleen, vaan junnulle. Tämä kun sai koottavan legorekan helikoptereineen päivineen synttärilahjaksi ja irkkuhan sen kokosi eikä ollenkaan muistanut kuinka kivaa hommaa se legoilla leikkiminen olikaan. Nyt irkku toivoo junnulle lahjaksi kamalasti kaikkia legojuttuja joita irkku voisi sitten koota. Teinille voisi hankkia jonkun upean ison palapelin joululahjaksi, irkku voisi luonnollisestikin huolehtia sen kokoamisesta, teini kun ei taida kyseisestä harrasteesta niin perustaa. Tästä saattaa tulla vielä loistava joulu jos irkku saa lasten lahjatoiveet läpi myös lapsille.

Vaan nyt, luulenpa että luovun tästä lauantaiaamun superhienosta lookistani ja käyn vaihtamassa kylpytakin tilalle farkkua ja kauhtunutta paitaa. Josko sitä sämpylätaikinaa ryhtyisi vääntämään. Se on moro ja viettäkää mukava lauantai!