Tänään meillä nukuttiin pitkään. Kymmentä vaille seitsemää näytti videoiden kello ylhäälllä kun sitä aikani ilman silmälaseja olin tihrustanut. No jo, olin suorastaan yllättynyt. Junnukin oli edelleen omassa sängyssään, ei tosin omasta halustaan, mutta "pakotettuna".

Tottahan tuo yöllä kahden aikaa heräsi ja oli siirtymässä meidän sänkyymme, kuinka ollakaan itse heräsin onneksi siihen neuvotteluun mikä miehellä ja pojalla oli käynnissä. Mies neuvottelee öisin, ja häviää. Äiti on jotain päättänyt, niin äiti ei neuvottele eikä näin ollen myöskään häviä. Mikä massiivinen huutokonsertti meillä olikaan yöllä. Junnu huusi kuin viimeistä päivää ja siinä vaiheessa kun pahin huuto loppui alkoi niiskutus ja nyyhkytys.

En minä sentään niin tunteeton ole etteikö tuo pahaa tekisi äidinkin sydämeen, kun toinen niin lohduttomasti niiskuttaa. Komensin ukon toiselle puolelle sänkyä ja siirryin itse pojan sängyn puoleiselle reunalle. Pidin kädestä kiinni ja lohduttelin. Tästä nyyhkytys tietystikin yltyi, ja vaikka pitkä pinna on kaiken a ja o, minulla ei öisin siitä ole junnun suhteen kuin ensimmäinen kymmenen senttiä käytössä tätä nykyä.

Julmana äitinä ilmoitin lujalla äänellä että joko nyyhkytys loppuu nyt tai alakerta kutsuu. Taisi poika kuulla äänestä kuinka tosissani olin kun sanoin, että ylhäällä nukkui myös muita, ihme että prinsessa ei herännyt huutokonserttiin. Nyyhkytys loppui kuin seinään. Järkytyin itse hiljaisuudesta niin tyystin, että meni ainakin vartti ennenkuin osasin nukkua uudestaan. Joka tapauksessa, viime yö meni jokaisella omassa sängyssään eli yksi uusi etappi saavutettu, tosin sama taistelu taitaa olla ensi yönä edessä.

Tänään aamupäivä meneekin sitten vauhdilla juostessa, irkku on kuin lapsi joka pääsee ekan kerran elämässään huvipuistoon, me menemme tukkuun miehen kanssa ostoksille. Oikein harmittaa jälkikäteen miksi en ole aiemmin hakenut tai oikeammin tiennyt, että yksityisillä perhepäivähoitajilla on oikeus tukkukorttiin. No, nyt tiedän ja viime viikolla ne kortit tuli postissa. Mielenkiinnolla odotan onko hinnoissa millaisia eroja tukun ja vähittäiskaupan välillä.