Minkä ikäinen siis? Kas kun nyt se ilmeisesti on tapahtunut, se kauhein odotettavissa oleva juttu tämän vesikriisin seurauksena. Mahdollisesti kaksi ihmistä on kuollut. Saastuneeseen veteen. Yli 70-vuotias ja 52-vuotias. Iäkkäiksi ihmisiksi heitä lehdessä kuvattiin. Okei, yli 70-vuotias, onhan siinä jo kieltämättä ikää, mutta 52? Anoppi on 53. Anoppi on siis iäkäs? Jaa-a. Irkku ei yhdy näkemykseen. Ei sitten niin millään. Tosin varmuus näihin saadaan vasta muutaman viikon kuluttua. Ja ei voi mitään, irkkua sekä ärsytti että säälitti kun luki kaupunginjohtajan haastattelun.

Säälitti, sillä tuskin hän arvasi että asiat näin pääsevät pahaksi. Kiukutti ja ärsytti kun tämä tuumasi, että arvostelu satuttaa ja tekisi mieli matkustaa johonkin pakoon. Suurin osa kaupunkimme asukkaista olisi halunnut matkustaa johonkin pakoon. Johonkin jossa vesi olisi ollut normaalisti käytettävissä ja jossa ei olisi koko ajan joutunut miettimään, sairastuuko vai ei. Kiukutti niiden puolesta, jotka ovat oksentaneet, ripuloineet ja kuumeilleet jo kolmatta viikkoa. Ja kaupunginjohtaja tahtoisi matkustaa johonkin.

Edelleen vesikriisiin ja sen mukanaan tuomaan epidemiaan, jossa on siis lähinnä yksi erittäin ärhäkkä virus, noro, tai oikeammin kaksi erityyppiä noroa, sekä rotavirusta löydettynä, liittyen. Irkku laittoi eilen sekä isompien että pienempien kouluun rehtoreille sähköpostia jossa kertoi kuinka pitää lapset ihan suosilla nyt kotona. Kummassakin koulussa suhtauduttiin asiaan erittäin suurella ymmärryksellä. Meiltä ei mennä edes todistuksia hakemaan, isommat lähtee isälleen jo perjantaina aamupäivällä. Todistukset tulee postissa.

Ehkäpä viisi päivää jonka päiväkodit on kiinni, ja se pari viikkoa jonka koulut on kiinni, saa epidemian katkeamaan. Toivottavasti. Ja niin, nyt kun meillä on sitä laatuaikaa niin tänään on siivottu porukalla! Huomenna teemme piparkakkukylän, jonkinlaisen ainakin. Ja torstaina meillä on joulujuhlat, siis kotona, omalla sakilla. Lapset harjoittelevat porukalla pari-kolme joululaulua ja kenties nisupolkan. Että kivvaa on. Joulua ootellaan. Paitti irkku, joka joutuu häpeäkseen myöntämään, että ei ole jouluihminen. Mutta leikkii sellaista vaikka sitten hampaat irvessä lasten takia.

Ja nyt, se on moro taas!