Sen sijaan selkä on taas jäykkä kuin rautakangen nielleellä. Ehkä meidän tosiaan pitäisi heittää sängystämme yksi patjakerros pois ja siirtyä pelkän jenkkisängyn alapatjojen ja sijauspatjan yhdistelmään. Tai ehkä otankin ja siirryn nukkumaan speden sänkyyn muutamaksi yöksi, johan sekin kertoo onko selän kipuilun aiheuttaja se sänky vai ei.

Pääkipu taas. Se oli kuulkaa merkillisen sitkeää laatua eilen. Aloittikin juminan korvien välissä vasta iltapäivällä eikä siihen auttanut vaikka nakkasin suuhuni buranan ja myöhemmin vielä aspiriinin. Pirullista oli se. Pääkipu lienee jokin virus, meillä on viimeaikoina kukin vuorollaan valitellut päätään, junnu oli viimeisin valittaja ja tämä valitti nuppiaan perjantaina. Jotenkin minusta tuntuu että tämä on supertautinen talvi mitä nyt on vietetty.

Ukon mahatauti ei ole vielä löytänyt tietään kenenkään muun luokse, kummallista sanoisin mä. Täysin kunnossa tuo ei ole edelleenkään, lauantaina oksennus lensi vielä aamupäivästä ja eilisenkin tätä kuvotti. Ehkäpä lääkemäärällä on osansa? Ukollahan on pirun huono maha jo ennestään ja nyt hampaanpoiston päälle syödyt lukemattomat buranat ja antibiootit taisi olla lopullinen niitti oksentelulle ja mahakramppailulle.

Olenko muuten huomannut kertoa että meille tulee tänään illalla kokki tehdäkseen kolmen ruokalajin illallisen? En nyt ole ihan kartalla siitä että mitä firmaa tämä edustikaan mutta kyseessä on tietynmerkkisen kattilasarjan esittely, se kattilasarjan nimikin on muistamattomissa just nyt. Tämä samainen kokki oli ollut kokkailemassa eksällä teinin syntymäpäivänä ja eksä oli päättänyt antaa minun yhteystietoni kokille tämän kyseltyä kenelle eksä tahtoisi kokin esittelevän kattilasarjaa ja kokkaavan.

Ihan kivaa vaihtelua, vaikkakin samalla niitä patoja ja pannuja esitelläänkin myyntitoiveena ja minä en todellakaan aio moisia ostaa. Ex-anopilla kun kuulemma on koko sarja kyseisiä patoja ja toki ne hyviä on mutta hei, yksi kattila maksaa pitkälti päälle tonnin? Lupaan raportoida näistä kipoista ja kapoista paremmin huomenna, silloin minulla on kaiketi mustaa valkoisella niin kattilamerkistä kuin niistä hinnoistakin.

Eilinen meni muuten pitkälti vaakatasossa, aamupäivällä nyt touhusin kotihommien parissa mutta pääkivun yllyttyä hieman ennen Gilmoren tyttöjä annoin periksi ja siirryin suosilla vaakatasoon sohvalle. Onneksi sunnuntaisin tulee suht runsaasti erinäistä hömppää töllöstä, ja onneksi minulla oli jääkaappi väärällään lauantaina tehtyjä ruokia. Riitti kun kävi lämmittämässä lapsille ruokaa neljän jälkeen ja sai palata itse sohvalle.

Sen verran oli pakko reippailla sen pääkivun kanssa että käytin speden kylvyssä kuuden aikaan ja pesin tämän hiukset. Hiustenpesu on alkanut käydä helposti vaikka edelleen lapsi itkee varoiksi koko pesutoimenpiteen ajan ja annas olla jos kerrot etukäteen että aiot pestä ne hiukset; itkua riittää aina siihen asti että hiuksia ollaan huuhtelemassa shampoosta. Muutenhan lapsi nauttii ihan sikana iltakylvyistä ja jopa suihkussa käynnistä mutta ne hiukset...

Ja nyt joudun toteamaan että kampaukseni muistuttaa joissain määrin harakanperää, lienee paras että otan ja pesen omankin nuppini. Se on siis moro ja viettäkää kivakivamaanantai! Minä pyrin samaan kunhan saan selkäni ensin vetreäksi.