Sinne, tänne ja tonne. Ajattelin tässä jo eilen mikrosta hieman kertoilla, mutta iski illalla ns saunapaniikki, eli irkulle tuli hoppu saunaan. Ostimme tuossa pari vuotta takaperin uuden mikron. Vanhakin toimi vielä, tosin epätasaisella tyylillä eli lämmitti kovin epätasaisesti. Hyvä mikro silti ollut, siis se vanha, ostin sen aikanaan kun murkku, nyt 15v, syntyi. Ja voitte uskoa että on ollut kovassa käytössä. Koska vanha kuitenkin toimi, annoin sen eteenpäin kaverilleni, jolla mikrolle on varmasti myös tarvetta mutta ei varaa sellaista ostaa. Kuuden lapsen yh-äiti siis.

No, joka tapauksessa, ostimme uuden mikron, sellaisen ison ja kodinkoneliikkeen puolitutun myyjän mukaan juuri meille passelin mallin. Ja kuulkaa, kyllä on viimeisen kahden vuoden aikana mennyt paritkin kaupat tuon kodinkoneliikkeen kanssa ns epäonnistuneiden ostosten puolelle. Samalla kertaa kun ostimme pölypussittoman imurin, joka osoittautui parissa viikossa täysin tuota... hanuriostokseksi. Meillä kun pölysäiliön ja suodattimet sai puhdistaa pari kertaa jokaisen imuroinnin yhteydessä, kiitos koirien joita talossa vielä tuolloin oli.

Ja se mikro. Se ei kauaa ehtinyt käytössä olla, kun siitä paloi lamppu sisältä. No toisaalta, eipä tuolla valolla nyt välttämättä mitään tee lämmittäessä. Aika pian irkkua kadutti koko mikron hankinta. Kas kun vanha mikro oli totuttanut minut valitsemaan ruoka-aineen jota sulatan ja ilmoittamaan tälle painon ja kas, aina sulatettiin pakasteet sopiviksi. Uusi ei ollut kiinnostunut siitä, mikä pakaste on kyseessä ja arvaahan sen, puoli kiloa leipää ei ole sama kuin puoli kiloa lihaa eli sulatustulokset oli mitä sattui. Koska kuitenkin kyseessä oli kallis mikro ja köyhä akka, en luonnollisestikaan voinut sitä kuistille nakata ja kipittää uutta noutamaan.

Viime talvena mikro sitten päätti jättää käynnistymisen jollekin muulle. Ikää kapineella taisi olla niukin naukin vuosi plakkarissa, ja onni onnettomuudessa että kyseisessä kapineessa oli kahden vuoden takuu. Kiukkua pukkasi kuulkaa. Virtaa mikroon kyllä tuli, koska kello pysyi tiukasti toiminnassa mutta päälle sitä mokomaa ei saanut. Ei muuta kuin mikro kainaloon ja kodinkoneliikkeeseen. Korjaus meni luonnollisestikin takuuseen, lamppua ei tosin olleet vaihtaneet mutta sen sulakkeen, joka kuulemma aiheutti käynnistymättömyyden...

Jep. Ja nyt sitten. Mikro on jonkin aikaa jo pitänyt samanlaista omalaatuista vonkunaa lämmittäessään kuin se vanha mikro alkoi pitää vuosi pari ennen uuden hankintaa. Sellaista kummitusääntä, wooooooouuuuuuu-oooooooooouuuuuuuu-woooooooouuuuuuu, tiedättekö. Irkku sitä manasi jo ukollekin että jo on peli, käyttäytyy kuin vanha mikro kymmenen vuotta nuorempana. Ja eilen. Nakkasin Speden päiväsapuskan mikroon ja lämmitin. Minuutin. Toisen. Ja vielä kolmannenkin ja kas, aina vaan sapuska on yhtä kylmää kuin jääkaapista ottaessa.

Kyllä kuulkaa muutama painokelvoton sana pääsi. Kodinkoneliikkeeseen koetin soittaa, onneksi eivät ehtineet kukaan vastaamaan, olisi sinnekin tullut ladattua muutama ruma sana. Onhan se nyt niin, ettei kukaan voi käyttää mikroa korjaamolla vuoden välein, vai voiko? Meillä se ei ainakaan käy, mikroa käytetään sen verran paljon. Lämmitin sitten Speden sapuskat vesihauteessa kirosanojen ja kitisevän vauvan saattelemana.

Ukko sisuuntui mokomasta romusta vielä pahemmin, hyppäsi Voldemariin ja suuntasi markettiin. Tuli kotiin uusi mikro kainalossa, ja voi kuulkaa, kyllä se on nyt HIANO! Ja tässä mikrossa on nyt sitten sulatusohjelmakin samaa luokkaa kuin siinä vanhassa sotaratsussa, joka muuten toimii edelleen hyvin siellä kaverillani. Vanha mikro kököttää kuistilla, huomenna rempaisen sen kodinkoneliikkeeseen ja toivoa sopii, että saan purtua kieleeni siellä. Tehkööt minun puolestani sille ihan mitä huvittaa, takuu siinä taitaa olla vieläkin voimassa.

Että näin. Ja niin, Spede on superhypertukkoinen nokastaan. Pahoin pelkään, että edessä on vielä lääkärikeikka, koetan tosin säästellä sitä huomiselle, ensiapu ei oikein nappaa noin ikäänkuin vierailupaikkana... Siellä kun saa odottaa vauvan kanssa ihan huoletta useamman tunnin jos sattuu hiemankin tunkua olemaan.

Jeh. Nyt kuulkaa on pakko kiitolaukata tuonne ---> eli se on MORO!