Jos jokin on uutta odotuksessani, on se, että olen havahtunut muutaman kerran nimimietteistä. En ikinä, koskaan ennen ole miettinyt nimeä ennen syntymää. En tosissani. Eilen havahduin siihen että mietin tyttöjen nimiä. Pojalle nimi olisi jo, ainakin siltä vaikuttaa mutta tytölle se on jäänyt miettimättä. Siksipä kysynkin yleistä näkemystä seuraavasta nimestä.

Piku. Siis jos tytölle antaisikin nimeksi Piku. Onko se edes oikea nimi? Lempinimihän se on, mutta oikea? Olen miettinyt myös nimiä Mimmi ja Tiina. Tylsiä joidenkin mielestä, mutta minusta aina yhtä toimivia. Myös yhdistelmäversio on käynyt mielessä, Mimmistiina. Vaan kummaksi sitä silloin kutsuisi, Mimmiksi vai Tiinaksi?

Luultavasti tässä käy niin, että kehitän ja keksin kuinka monta nimeä hyvänsä nyt odotusaikana, lopputulos on jokin aivan toinen. Vauva ei olekaan yhdenkään nimen näköinen. Paljon mahdollista, jopa luultavaa, väitän. Vilma olisi kaunis nimi, mutta mutta... Yhdellä tutulla on sen niminen koira! Ehkä Pikukin on koiran nimi... Ainakin meillä oli silloin lapsuusvuosina Peni niminen koira. Pikuhan sopii samaan kategoriaan.

Selvintä olisi laittaa lapselle nimeksi Mansikki. Ei tarvitsisi ainakaan sitä eläinkytköstä miettiä, se jos mikä on selvästi lehmän nimi. Heh.