Alakerta on raivattu. Imuroitu. Lattiat pesty. Sohvat höyrypesurilla puhdistettu. Jopa sapuska tuli syötyä. Ja lapset ruokittua siinä samalla. Ja kuulkaa, irkulle on iskemässä ihan kohta se sellainen hulluuskohtaus. Siis sellainen, jossa istutaan, levitellään käsiään ja auotaan suutaan. Vähän niinkun Pasasen Pikkupojat leffassa sille äidille. Kun tämä Speden kakkakyttiminen saa kyllä äidin kuin äidin istumaan, aukomaan suutaan ja levittelemään niitä käsiään. Kun eihän tässä ole enää mitään järkeä!

Olen tehnyt jo lähes taidetta koko hommasta. Aamulla Spede ei kakannut, uutisoinnin arvoinen juttu. Päivällä Spede kakkasi ja sen jos jonkun kuuluisi ylittää maikkarinkin uutiskynnys. Kakka kun oli niin normaalia kuin vain mahdollista on pojalla olla. Ei vetelyyttä, ei löysäilyä eikä sen puoleen myöskään kiveä. Ja katsotaan vaan, seuraava kakka sujahtaa sitten taas lahkeen suusta. Kun eihän se muinakaan päivinä ole sitten enää iltapäivällä ollut ok. Se kakka. Hitto. Pitää varmaan lopettaa sen kakan kyttiminen, ennen kuin iskee se sekopääkohtaus.

Tämän päivän kuuma puheenaihe Spede silti on. Nyt kun testaillaan sitä uutta ruokailujärjestystä. Eli aamulla poika sai vain pienen pullon maitoa ja päälle lautasellisen banaaniriisipuuroa, joka siis kävi mahalle loistavasti. Päiväateria, se päiväunien alle ajoittuva, olikin sitten lihasosetta ja maitoa. Seuraavan aterian olisi tarkoitus olla sitten tietysti maitoa ja perunasosetta sekä lihasosetta sekaan jonkin verran, mahdollisesti myös ruusunmarjaa. Sitä olen tosin nyt vältellyt eilisestä iltapäivästä kun se maha tuntuu toimivan vähän turhankin hyvin sen kanssa. Illalle suunnittelin sitten vielä mahdollisesti pikkuvälipalana jogurttimangososetta jos välipalan tarvetta on, jos ei jääköön se pois. Mutta viimeinen sapuskointi illalla on vielä tänään velliä ja banaania, kuten eilen illallakin. Lihat saa siis siirtyä vallan päiväaikaan, jos ei banaani riitä illalla vellin lisukkeena sen aikaa kun vielä velliä kaveri syö niin se on sitten voi voi. Jos vaikka jo ensi viikolla siirryttäisiin iltapuuroon, jolloin mahdollisen jogurttimangososeen tai oli nyt sitten mikä hyvänsä välipalasose, saisi siirrettyä aamuun puuron tilalle. Ja niin, sitä porkkanaakin pitäisi kokeilla jossain vaiheessa uudestaan, mutta odottelen ihan suosilla että pojan maha on takuuvarmasti kunnossa sitä ennen.

Ja nyt kuulkaa. Menen tyhjentämään pyykkikoneen jotta saan vielä vaaleita koneellisen pyörimään. Sitten kyllä lyön jo rukkaset naulaan tältä päivältä. Nih!