Tänä aamuna nukuinkin kuulkaa pitkään! Kello näytti liki puoli seiskaa kun viimein heräsin, spedekin havahtui pukeutumiseeni mutta totesi omasta sängystään nukkuvansa vielä. Kotvanen sitten poika tepsutti makkarista ja totesi olevansa edelleen kipeä eikä näin ollen voi vieläkään mennä tarhaan. Aha. En väitä että lapsi olisi täysin kunnossa vielä mutta ei tuota nyt kipeäksi kipeäksi voi parhaalla tahdollaankaan enää sanoa.

Veto lapselta on edelleen poissa, joten sikäli ei tuo hoitokunnossa ole nyt kun kerran ei ole ihan ehdoton pakko viedä hoitoon, mutta kuumeesta ei näkynyt eilen enää jälkeäkään ja yskäkin on himppasen jo asettunut. Siitäkin huolimatta lapsen touhut oli mukavan rauhallisia pitkin päivää ja välillä tuo ojentautui makuulleenkin joten ei, ei tuo terve vielä ole. No, pääasia ettei ole kipeänkipeä, niitäkin kun tässä suvussa nyt tuntuu riittävän.

Nyt kun ukon keskimmäisen siskon kanssa on solmittu jonkinasteinen "rauha" niin tämähän on kuulkaa mennyt yhdeksi puhelinralliksi. Vielä ne keskimmäisen siskon pojan synttärit ei sitä puhelinrallia käynnistäneet mutta anopin miesystävän viiskymppiset lauantaina sitten käynnistikin. Puhelin on soinut joka aamu milloin minkäkin asian tiimoilta ja mikäs siinä, kyllähän sitä sopii soitella. Eilen puhelin soi vielä iltapäivästäkin ja asiat tuppaa olla vähän sellaisia tikusta tehtyjä. No, kaipa ralli jossain kohtaa rauhoittuu.

Eilinen puolestaan oli sillisalaattipäivä. Aamulla innostuin touhaamaan pyykkiosastolla, siinä samalla komotin junnulle joka ryhtyi huoneensa siivouspuuhiin. Imuroin yläkerran ja alakerran, touhasin lisää pyykkejä ja sen päälle laiskottelin. Ruokin tenavia tasaisin väliajoin tortilloilla, iltapäivästä innostuin tekemään parin litran lättytaikinan. Saanen nyt sanoa; VIRHE! Kuka hitto sitä nyt käskee paria litraa tehdä?

Pitkälti päälle kaksi tuntia siinä meni kun lättyjä paistoin, vasta kuuden jälkeen sain siivoiltua paiston jäljet pois. Arvatenkin tenavat ryntäsi toivomaan tortilloja iltapalaksi seiskan jälkeen, johan siitä oli pari tuntia kun he olivat syöneet vinon pinon lättyjä joten olo oli himpan kuin keittiöön köytetyllä. Ush. Onhan se kiva syödä välillä "naposteluruokaa" mutta kyllä se kuulkaa niin on että tänään taitaa lasten eteen humahtaa täyttävääkin täyttävämmät ruoat. 

Nakkasin speden nukkumaan ennen puoli kasia, kaksi muuta komensin yläkertaan Uuden Päivän katseluun ja kas, alakertaan lankesi viimeinkin hiljaisuus. Loma on ihan kiva mutta kyllä se on kuulkaa väsyttävä silloin kun koko porukka pyörii kuin viimeistä päivää sisätiloissa päivät pitkät. Tänään aionkin olla tyly äiti ja komentaa tenavat pihalle. Keksikööt jotain tekemistä mokomat, onhan siellä mäki ja kaikki ja ilmakin on vallan passeli ulkoiluun. Spede ei taida olla pihariekkumiskunnossa, ainakaan näin aamun perusteella mutta toisaalta, tuo nyt on ollut niin rauhallista poikaa että ihan joka hetki tämän olemassa oloa ei ole edes huomannut.

Yö meni mukavasti nukkuen, ainoa häiritsevä tekijä oli ukko joka pyöri ja kieppui ja jonka vuoksi havahduin hereille kerran jos eräänkin. Yhdellä näistä hereille havahtamiskerroista sain sitten kuningasajatuksenkin, onneksi uni jatkui vielä sen päälle sillä muuten se olisi lähtenyt oitis toteutukseen ja meillä olisi olkkarissa nyt revittyjä tapetteja. Minä näet muistin että minullahan on vintillä hiivatin iso pänikkä valkoista maalia.

Mikäpä se olisi parempaa tekemistä kotona öllöttäessä kuin ryhtyä olkkarin kuositukseen? No just. Onneksi oli tosiaan yö! Tässä kun on ihan oikeasti syytä laittaa toimet tärkeysjärjestykseen ja se remppa ei ole juuri tämän viikon juttu. Tämän ja ensi viikon juttuja kun olisi ne kouluhommat jotka on jääneet ihan tappiolle. Mutta kun ei nappaa, ei tippaakaan! Ei juuri nyt. Ennemmin upottaisi sormensa ihan oikeasti johonkin konkreettiseen kunnon tekemiseen, sellaiseen jossa hiki virtaisi ja kirosanoja saattaisi ajoittain ropista. Ehkä haen multasäkin ja ryhdyn kasveja kuosittamaan?

Vaan jaa, taidankin kuulkaa siirtyä päivän uutisten ääreen. Sen verran niitä ehdin selata jo herättyäni että oli ihan pakko ihastella rekkakuskin toimia! Se on siis moro ja viettäkää kivakivakeskiviikko, minä pyrin samaan!