Voi siis iik kääk ja rääk! Irkku on REIPAS! Ollut jo kaksi päivää. Eilinen meni lähes täysin limppuja vääntäen. Neljä litran taikinaa, parikymmentä limppua. Itselle jäi niistä rontti kymmenen, muut lähti maailmalle, exälle kaksi muksujen mukana, kaverille yksi, naapuriin yksi, anopille ja papalle kumpaisellekin yksi ja vielä taitaa olla pari limppua toimittamatta. Ihanaa. Minä en niin joulukukkia osaa antaa, minun joulukukkani virkaa toimittaa joka vuosi limppu. Joinain vuosina joulukukan virassa on limpun kaverina ollut kotiviini, mutta johonkin tuo harrastus on jäänyt, taitaa olla lähemmäs kymmenen vuotta jo siitä kun olen viimeksi tehnyt viiniä.

Illalla saunottiin, miehen kanssa piti muutaman oluen voimalla istua iltaa. Kyllä kuulkaa vanha on vanha, ei sille mitään voi. Irkku nukkui sikiunta kesken Kova Laki-sarjan, eli hieman kymmenen jälkeen. Sohvalla. Havahtui sitten yhden aikaan yöllä hereille todetakseen miehen nukkuvan toisella sohvalla. Juu. Että se siitä. Ei mennyt olutta kuin pari pulloa saunassa. Ehkäpä sitten joku toinen kerta...

Tänään irkku on reippaillut olohuoneessa. Imuroinut sohvat, sohvantaustat, sohvanalustat, kuusenalustan, nurkat sieltä ja täältä, ja mikä hassun hauskinta, eilen postipoika toi pakettikortin joka sai irkun säntäämään postin suuntaan noutamaan tuota ihmeellistä höyrypesukapinetta. Käyttötapa on vielä hakusessa mutta sohvaa sillä sain kyllä siistittyä. Jiihaa!

Nyt irkku lyö hanskat tiskiin tältä päivältä. Illalla koristellaan kuusi lasten kanssa ja siinä se sitten onkin. Huomenna ei mitään ihmeellistä enää olekaan ennen iltaa jolloin täytyy aloittaa reippaasti lahjojen paketointi. Ja nyt, se on kuulkaa taas moro, kun ei nyt tule muuta mieleen.