Oi oi oi ja voi voi voi. Se alkaa lomaviikkokin taipua jo lopuilleen, höh nyt! Ihan hirveästi en, onneksi, tehnyt suunnitelmia siitä miten tämän viikon käytän ja hyvä niin. Jos niitä suunnitelmia olisin tehnyt niin todnäk tässä kohtaa joutuisin toteamaan, että eipä ole kovinkaan moni toteutunut.

Lauantai meni ihan pyöriessä ympyrää, siihen taas taisi olla isoin syy saman illan pippalot joihin valmistauduin. Ilta pippaloissa menikin vallan mukavasti ja kotiin palasi kaksi erittäin väsynyttä ja myönnettäköön, jokseenkin laitamyötäisessä seilannutta kansalaista. Ilmanko sunnuntaiaamu valkeni jokseenkin huonovointisesti eikä sitä huonovointisuutta helpottanut yhtään toteamus siitä, että ukon lompakko oli kadonnut.

Etsintöjä suoritettiin, taksikopillakin pyörähdettiin mutta ei, ei lompakkoa. Ukko kuoletti pankkikorttinsa ja todettakoon, että melkoinen yllätys odotti maanantaina kun kadonnut lompakko löytyi keittiön kattilakaapista yhden kattilan sisältä. Just. Maanantai menikin muilta osin lähinnä ruokasirkusta ja tenavalaumaa pyöritellen. Sen verran lomaluksusta harjoitettiin että piipahdin prinsessan ja speden kanssa makuunissa vuokraamassa parit leffat.

Tiistai ei juuri eronnut maanantaista paitsi hermojen kiristymisen osalta. Kun tietyt asiat on kieltänyt tuhanteen kertaan ja silti niitä tuhanteen kertaan kiellettyjä asioita huomaa penskojen tekevän niin jotenkin siinä hermokin kiristyy. Eikä sitä kiristymistä mitenkään vähennä se, että paitsi omat, myös omien kaverit, juoksee edestakaisin ovissa. Eikä tietenkään sulje niitä ovia perässään. Kun "toi tuli mun jälkeen". Ihan kuin olisin kysynyt kuka meni vikana...

No, tiistain luvattomuussaldossa oli mm leikkimökin katolla hyppiminen, trampan kehikolla kiipeily, tavaroiden viskominen saunan ylisille ikkunan kautta ja piiloleikit joissa yksinä piilopaikkoina toimi vintit. Jotka on siis nyt virallisesti sekoitettu jälleen siihen malliin että ihan turha edes kuvitella niistä mitään hakevansa / niihin mitään vievänsä ellei ensin siivoa niitä. Niin, saldoon lisättäköön jalkkismaalin yläpielessä roikkuminen niin että se on vääntynyt.

Ei liene yllätä ketään, että iltapäivällä totesin junnulle että kaverit lähtee nyt. Ja meille ei enää tule. Jos muiden kodeissa saa sääntöjä rikkoa tahtomallaan tavalla niin siitä vaan, sitten niiden muiden koteihin tekemään moista sotkua. Vaikka torppa hiljeni illaksi niin mitenkään se ei omaa ketutusta vähentänyt, jotenkin se ketutus vain kasvoi siinä illan mittaan sillä ukon aamuisen toiveen mukaisesti pengoin vuokramökkitarjontaa.

Mikä htti siinä on, että nämä mökkireissut pitää AINA tehdä parin päivän varoitusajalla? Syyslomaviikollahan mökit on jokseenkin kiven alla, tämä nyt ei liene yllätys kenellekään. Siinä pelmaamisen lomassa soittelin sinne ja tänne kuullakseni että "juu ei, on varattu" ja "juu ei, sitä vuokrataan vain täysiksi viikoiksi". WTF. Pitäkää tunkkinne. Kotvasen pidin moisesta touhusta taukoakin ja kiikutin poikasen 16v kavereineen isälleen.

Ja kuka arvaa mitä tein eilen aamulla herättyäni? No vttu joo, pelmasin mökkejä. Sieltä, täältä ja tuolta. Aiemmat kriteerini joiden mukaan ehdoton toive oli a. poreamme tai kylpypalju lapsia ajatellen, b. puukiuas, c. maksimimatka 100 kilsaa ja d. ei kesämökkimäinen sisustus oli vaihtunut kriteereihin a. ei mielellään yli 100 kilsan matkaa ja b. ei kesämökkimäinen sisustus. Mitenlie siinä sattuikin sitten hieman ennen puoltapäivää onni potkaisemaan ja tadaa!

"Mökki" sijaitsee 60 kilsan päässä, ei todellakaan ole mökkimäisesti sisustettu ja siellä on tilaa mennä ja mekastaa. Ehdoton yllätysmomentti iski siinä kohtaa kun vuokraava taho totesi että "kylpypalju sisältyy hintaan". Täh? Eihän siellä sellaista pitänyt olla... No, onpa kuitenkin ja lisäksi kyseisessä "mökissä" on kaksi telkkaria, täysvarustelu ja sniiiif, sähkökiuas.

Jonka sulatan jo ihan siksikin että todnäk tenavat viihtyy siellä sen pari päivää jotka oleilemme sillä se kylpypalju ja pelikone. Mikään kun ei ole juuri ärsyttävämpää vuokratulla mökillä ollessa kuin tenavat jotka huutaa "tylsää" ja näillä keleillä tylsyyttä saattaa olla luvassa ja paljon jos jatkuvasti sataa.

Eilinen iltapäivä menikin sitten ihan simppelisti kotitöitä tehden ja kokolailla samaa linjaa aion jatkaa tänään, lähtö kun on vasta kolmen aikaan. Tosin tähän päivään sisältyy vielä piipahdus tarhallakin sillä speden kehu-keskustelu on sovittu tälle päivälle. Niin ja poliisilaitoksella pitäisi käydä kurkkimassa olisiko se uusi upea ajokorttini jo saapunut.

Kotitöiden ja näiden pakollisten menojen lisukkeena tulee toki olemaan erinäinen määrä pakkailua ja järkkäilyä. Mutta pakko se on myöntää että sielu lepää jo valmiiksi mielikuvasta jossa istun saunan lempeissä löylyissä ilman yhtäkään ovenkolahdusta, kiljahdusta tai tappelunnujakkaa. Ah!

Ja nyt siirryn työstämään kotiaskareita. Se on siis moro ja viettäkääpä kiva loppuviikko!