Lomailu sujuu kuin vettä vaan, nytkin oli aivan yksinomaan junnun ansiota että äiree heräs seiskalta. Tiedä mihin asti sitä olisi koisittu muuten. Hyvä, että herätti, muuten olisi aamukaffeet jäänyt nauttimatta rauhassa ja sehän tietää huonoa päivää ajatellen.

Irkulla on los problemos. Joku on vääntänyt irkusta hanan auki. Joka on sinänsä älytöntä, koska irkulle laitettiin juuri se kierukka. Joka on aina aiemmin saanut vuodot loppumaan kuin seinään. Tosin, muistikeskus ei nyt kerro, että onko seinä ilmestynyt heti laiton jälkeen vai oliko edellisilläkin kerroilla aluksi hanoja availtu. No, katsellaan, jos monta päivää jatkuu hanaversiona, on otettava lekuriin yhteyttä ja tehtävä tiedustelu. Ja sitten kuulkaa, irkulla on vielä isompi ongelma.

Ja sen ongelman nimi on poliittinen ketutus. Irkku ja politiikkahan EI sovi yhteen yhtään sen paremmin kuin irkku ja sähkötaulu, mutta silti, poliittisen ketutuksen aiheutti. Tuomioja. Puheillaan siellä missä lie kokouksessa. En tiedä kuinka moni muu sen havaitsi, millaisia reikiä kyseinen heppu päähänsä puhui, mutta kyllä kuulkaa olisi nuijalla töitä ja silleen.

Tuomiojan ehdotus oli bensakortit. Siis tiedättekö, vähän kuin pula-aikana jolloin oli ruokakortteja. Joilla sai kukin tietyn määrän tiettyjä juttuja. Tuomioja ehdotti siis bensakorttia, ehdottipa vielä, että ne jotka niitä ei tarvi niin paljon kuin niitä jokaiselle jaetaan voivat sitten myydä niitä niille, jotka tarvitsevat niitä enemmän kuin saivat. HALOOOOOOOOOO TUOMIOJA!!!! Missä aivot? Missä järki? Missä ajattelukyky?

Irkku kun ei tiedä alkuunkaan näitä eri poliittisia suuntauksia, että miten ne menee, siis tyyliin kuka on kommari (mitä se edes sitten kunnolla tarkoittaa), kuka porvari, kuka pyrkyri ja kuka ihan vaan simppelisti idiootti, niin anteeksi nyt kovasti, mutta irkulle tuli Tuomiojasta mieleen kommari-pyrkyri-idiootti. Ihan oikeasti hei, jos nyt hetkenkin miettii ihan simppeliä ajatusta että tässä on Matti.

Matti ei tarvitse autoa työmatkoilla, eikä muutenkaan ajele sillä autolla juuri muuten kuin sukuloimaan pari kertaa kesällä ja silloin tällöin mökille. Eli bensakortteja jää yli runsain määrin. Tässä taas on Simo. Simo käy töissä toisella paikkakunnalla, johon ei julkisilla pääse. Simon bensakortit ei riitä työmatkoihin, muutamaa jää vajaaksi ja mikäli Simo tuntee halua käydä siellä Jokipohjan mummulla kesällä, niin sen Simo saa ihan suosilla haudata ajatuksena, kun ei ne kortit riitä edes työmatkoihin. Simo päättää toimia kuten Tuomioja kehoitti, eli päättää ostaa bensakortteja Matilta. Jolla ei siis kulu muutenkaan rahaa siihen bensaan juuri tuon taivaallista. Toisin kuin Simolla, jolla sitä bensaa menee reippaanlaisesti.

Matti myy bensakortteja Simolle kovaan hintaan. Ihanaa, Simo pääsee töihin, mutta mummulle menoon ei Simon rahat riittäneet kortteja ostaessa. Ja mummukin asuu niin metsässä että ilman omaa autoa sinne ei mennä. Jollei sitten hanki hevosta ja kärryjä, joilla sinne ajella siitä lähimmältä pysäkiltä kymmenen kilsan päästä. Matti tekee hyvän tilin, Simo on PA. Kun ei niillä pelkillä korteilla ajeta, pitää vielä siitä bensastakin maksaa. Ja sehän ei onneksi maksa kuin puoltoista euroa litra. Eli päivittäin Simolla menee työmatkakustannuksiin tunnin tili. Paitsi nyt kun Simo osti niitä kortteja, nyt menee kahden tunnin tili päivittäin.

Voi kiesus. Toivottavasti irkku ymmärsi totaalisen väärin, koska jos ei, irkku on sitä mieltä, että Tuomiojan imagon nostoon ei riitä enää ruokkoamattoman parran ajelu sen enempää kuin solmion oikaisukaan. Räyh! Olen puhunut. Mikäli voisin, tarjoaisin Tuomiojalle tennarin kuvaa ahteriin. Ja nyt se on moro, onneksi Spede kuuluu heräilevän, muuten saattaisin tarjota tennaria vähän sinne sun tänne.

Se on moro!