Etten kirjoittanut  kuuden jälkeen, heti herättyäni, tänne. Ihan hilkulla! Toisinaan tulee merkillisiä esteitä tielle, niin tänäkin aamuna. Ehei, kukaan lapsista ei saanut minkäänlaisia herttaslaageja vielä siihen aikaan mutta irkku oli lähellä saada. Läppäri ilmoitti tylysti "ei yhteyttä verkkoon". Pikainen tutkimus yläkerran modeemilla, kaikki valot paloi kuten pitikin ja säntäys takaisin alakertaan, ukon läppäri päälle ja sama juttu, ei yhteyttä. Siinä vaiheessa irkku oli sammuttanut jo oman koneensa ajatuksella buuttaminen auttanee mutta mitä sekään silloin auttaa jos toisen kapinekin on pimeänä netin suhteen.

Uusi ravi yläkertaan ja modeemin buuttaus. Ja kas, jo heräsi langatonkin yhteys. Kello oli siinä sählätessä, vessassa pyörähtäessä, tupakalla käydessä ja päästä tikkuja kynsien alle kaivaessa ehtinyt pyörähtää näyttämään jo likemmäs seiskaa joten se siitä, pakkohan se oli siirtyä lapsia herättelemään. Poika 15v on keksinyt kuinka olla aamuisin todellinen kettu, tosin tämä kettuus aiheuttaa taas sen että poika ehtii kuin ehtiikin ajoissa kouluun joten irkku on suonut tämän tapahtua useampana aamuna. Kettuus tapahtuu näin: käännetään kylkeä äidin tuupatessa, käännetään uudelleen uudesta tuuppauksesta ja kolmannella tuuppauksella todetaan "laitatko mulle kaakaon ja pari leipää". Ei tyhmä jannu.

Samalla tulee sitten tehtyä muillekin kasiin menijöille leivät ja kaakaot ja hassua, puoli kahdeksalta keittiö onkin jo aamupalavapaa. Vain ysiin menevä junnu lötköttelee vielä sängyssään katsellen lastenohjelmia ja manaillen mielessään äitiä joka tuumi vessapiipahduksen tehneelle junnulle "katsotaan vielä varoiks kerran sitä sun lukuläksyä kunhan muut on lähteneet". Vastalauseitahan se tuottaa, lukuläksyt kun ei maittaisi alkuunkaan sankarille. Tapaaminen opettajan ja erityisopettajan kanssa oli valaiseva, kyseessä tuskin on lukihäiriö kun homma tuntuu vielä niin hankalalta, lähinnä kyse lienee loppuvuodesta syntyneen lapsen kohdalla siitä että valmiutta ei vielä ole. Ja silti poika on tänä aikana oppinut jo "lukemaan", keskittyminen on lähinnä se ongelma. Mikä onni että poika on pienluokalla jossa aikaa harjoittelulle aikuisen kanssa on ihan erilailla kuin normaaliluokalla.

Mutta hermoja se kysyy, äidiltäkin. Lukuläksyyn kun menee helposti tunti koulun jälkeen kun osa ajasta tuijotellaan ikkunasta ulos, väännetään penkillä, nypitään housuja, kuunnellaan mitä spede mahtaa touhuta olkkarissa kun kolina kuuluu. Ja tämä aika pitäisi saada hiljaiseksi, kysyn vain miten senkin toteuttaa silloin kun torppaan on ehtinyt jo useampi tenava. Yhtenä päivänä mietin jo vessaakin lukupaikaksi, mikään ei raasta hermoja niin paljon kuin naapurin pojan pöh-huutelut keittiön ovelta juuri sillä hetkellä kun lopputavu sanasta pitäisi yhdistää alkutavuun.

Pojan 15v skootterista katkesi pakoputki sunnuntaina. Katkeaminen oli kolmas ja johtui lähinnä siitä, että toisin kuin ajatus oli, ei sitä oltukaan hitsattu exän kanssa TET-viikon aikana vaan pelkästään tehty jotain kaasusysteemejä putkelle. Irkku ilmoitti tylynä äitinä että rakine on ajokiellossa siihen asti kun pakari on joko hitsattu tai vaihdettu. Tämä taas aiheutti sen, että tiistaina, maanantaisen mahataudin jälkeen, poika 15v ilmoitti lähtevänsä pyörällä nuokkarille ja ennen kuin irkku ehti kunnolla kissaa sanoa kuuluikin talon nurkalta, silmien ulottumattomista julmettu pärinä ja ainoa mitä irkku ehti nähdä oli skootterin perävalot tienristeyksessä.

Kyseinen salalähtö taas aiheutti sen, että pojalla ei ole enää skootterin avaimia. Ja toisaalta taas pojalla on toimiva polkupyörä, eilisen tämä kokosi vanhasta ojan pohjalta kaivetusta romusta ja rikkoutuneesta pojan 13v pyörästä toimivan kombinaation. Näppärä jätkä, ei voi kuin todeta. Oman lisänsä soppaan antoi exä joka soitteli iltapäivällä ilmoittaakseen että viikon verran myöhässä oleva elatusmaksu ilmestyy tilille perjantaina. Samalla kertaa irkku kysyi skootterin pakarista, eikö sitä oltukaan hitsattu ja totesi että antaa kyseisen osan pojalle 15v mukaan kun tämä menee syyslomaksi isälleen ollakseen koko viikon töissä sukufirmassa, että josko sen sitten voisi ihan aikuisten oikeasti hitsata. Tottakai, ei vain oltu ehditty TET-viikolla. Miehet sanon mä!

Jotenkin nuo kellonviisarit on onnistuneet notkahtamaan jo lähemmäs kahdeksaa eli taas on plääsätty miten sattuu. Viimeinenkin koululainen on tuupattu ovesta ulos joten nyt irkku kaivaa junnun lukuläksyt esiin ja komentaa manailijan keittiöön ja toivottaa kaikille mukavaa torstaita ja se on moro!