Ja taas reseptivaras iski. Ja mikä pahinta, oikaisi muutaman mutkan kokkaillessaan, eli alkuperäisessä ohjeessa myös lihapullat väännetään itse. Meillä nyt sattui olemaan kilon paketti lihapullia jääkaapissa ukon viimeisimmän LIDL-reissun jäljiltä joten niitä vaan kylmästi sekaan. Ja ohjehan ryöstettiin ja pikkuisen muokattiin tällä kertaa Nigella Lawsonilta. Kuvakin piti laittaa mutta hups... Nälkäinen irkku muisti kuvan siinä vaiheessa kun lautasella oli yksi lihapulla ja muutama spagettiroikko. Ohje sentään tuli kirjattua ylös.

Pakastesipulikuutioita puoli pussia (1 sipuli ohjeen mukaan)
Oliiviöljyä
2 isoa valkosipulikynttä murskattuna
1,5 tl oreganoa (1tl ohjeen mukaan)
1 tl voita
500 g paseerattua tomaattia (700ml ohjeen mukaan)
ripaus sokeria
1,5 tl suolaa (ohjeessa ei ollut määrää)
ripaus mustapippurirouhetta
1 dl kermaa (paksua maitoa ohjeen mukaan)

Pyörittele kasarissa sipulikuutioita ja valkosipulia oliiviöljyssä. Lisää oregano ja voi. Lurauta joukkoon paseerattu tomaatti, sokeri, suola ja mustapippuri ja anna porista miedolla lämmöllä noin kymmenkunta minuuttia. Lisää kerma ja lihapullat, anna porista vielä muutama minuutti miedolla lämmöllä. Tarkista maku ja tarjoa pastan kanssa.

Prinsessa ja junnu pitivät tästä ihan sikapaljon. Eli suosittelen kokeilemaan.