Poika 13v. Ja kyllä siitä sitten illalla kuultiinkin, kuinka rankka päivä on ollut. Kun lähes koko päivä meni töissä. Ei ole kuulkaa helppoa tuolla ikää, ei. Teini otti syyskuulla jaettavakseen ilmaisjakelua, ja poika 13v tahtoi osingoille. Mikäs siinä, helpompihan se onkin kun on kaksi jakamassa, sekä lehdet että palkkapussin. Viikonloppuisin kun poika on ollut isällään, on teini hoidellut yksin jaot, ja nyt oli sitten vuorossa teinin isävierailu ja näin ollen poika joutui vuorostaan hoitamaan työt yksin.

Ja kyllä siitä sitten on kuultukin. Kuinka koko lauantai meni töissä. Aina aamusta asti. Tuota niin. Jos aamuksi haluaa lukea kello yhdentoista. Ja jos koko päivän raatamiseksi katsotaan se, että välillä pyöritään pitkin poikin lähitienoota kavereiden kanssa. Hieman tuota, liioittelun maku hommassa. Pääasia kuitenkin että työ tuli tehtyä, ei se pahaa tee tuollekaan opetella alusta asti työn tekoa.

Spede vaikuttaa paremmalta. Edelleen räkää löytyy, mutta ei sentään niin katastrofaalisissa määrissä kuin perjantaina. Se taisi olla taudin pahin päivä. Viime yö meillä uskallettiin nukkua normaalisti. Paitsi Spede, joka nukkui epänormaalisti. Illalla oli lieviä nukahtamisongelmia, se mahdoton yhtälö jälleen eli tutti vaiko ei, hankala kai se on tuossa iässä päättää. Liki puolitoista tuntia meni unta hakiessa, puoli yhdentoista kanttiin laitoin pienen koppaansa ja vasta puolilta öin tuo vaipui kunnolla uneen. Ja se epänormaali osa. Se olikin kellonaika jolloin heräsi syömään. Puoli kuusi aamulla... Äiree oli ihan hieman että OHO! Edellisestä evästelystä oli kulunut jo sentään seitsemän tuntia. Näinköhän tämän pojan kanssa saa ihan oikeasti nukkua yöt kunhan ruoan puolesta sinne asti päästään.

Muilta osin täällä ei olekaan sitten mitään erikoista tapahtunut. Paitsi että irkulla alkoi ensimmäiset menkat. Ja voi hyvä isä sentään, verta tulee kuin härän kurkusta. Siis voi kura! Tahdon hormonikierukan takaisin. Ja pian! Sitä mokomaa kapinetta kun ei vaan voi ottaa käyttöön ennenkuin on imetys loppu. Eli ei sitten. Syödään nyt sitten vain näitä ihmepillereitä. Mutta ei oo kuulkaa kivaa! Ja minkä yllätyksen irkku kokikaan eilen kaupan sidehyllyllä. Siis irkkuhan ei ole siteitä ostanut aikoihin. Ehei, teini on hoitanut ne ostot, eihän irkulla ole ollut siteille edes käyttöä pariin-kolmeen vuoteen. Synnytyksen jälkeenkin käyttelin teinin ostamia.

Jo on sidettä jos jonkinmoista. Hajutonta. Sieppaavaa. Sitovaa. Muotoiltua. Hajustettua. Ja vaikka mitä. Kuulkaa, kyllä siinä ihan oikeasti iski valinnanvaikeus eilen hyllyllä. Paketitkin niin muodikkaita että. Jos kävisin baarissa voisin koska tahansa nakata sidepaketin tiskille ja olisin luultavasti baarin muodikkain heppu. Voi aikoja, voi tapoja. Eniten pisti kuitenkin huvittamaan yksittäispakatun siteen muovin teksti eilen vessassa: "lucky you". Siis tuohan on jo silkkaa v-ttuilua! Ja tänä aamuna koin uuden yllätyksen sidettä vaihtaessa, tällä kertaa muovissa luki "that time of the month"...

Siis HALOO! Tiedän vallan hyvin mikä aika kuukaudesta on. Ja en todellakaan taputa onnesta käsiäni yhteen sidettä vaihtaessa. Jos irkku suunnitelisi kuoria siteisiin, olisi ne paljon realistisempia. Niissä lukisi, anteeksi ruma kielenkäyttöni "mahtaa v-tuttaa", "ei seksiä siis" ja "miehillä on iisimpää". Ihme touhua. En uskalla edes ajatella mitä tampponipaketissa lukee. Puhumattakaan kondomeista. Vaikka toisaalta, olisihan siinä oma hauskuutensa jos kondoomissa lukisi vaikkapa "pääsitkös pukille" tai "ei elätettäviä, kiitos". Juu.