Niin ajattelin tehdä. Tarkoittaa sitä, että meillä siivotaan ahkerasti tänään joulunjäänteistä osa pois, ei toki kaikkea. Meillä kun joulunjäänteisiin sattuu kuulumaan myös erinäinen määrä roskia jotka on sullottu jätesäkkeihin, karkkipapereita jotka on "unohtuneet" lapsilta mikä millekin hyllylle, pöydälle tai lattialle puhumattakaan erinäisestä määrästä tavaroita jotka ovat täysin väärissä paikoissa. Se mikä itseäni hämmästytti eniten oli hetki, jolloin tämä merkillinen sekaisuus sai vallan. Se kun osui samoihin hetkiin jolloin isommat kolme palasi isältään. Merkillistä.

Tämä taas lienee johtunut siitä, että meno yltyi hetkessä vauhdikkaaksi, pienemmillä lähti mopo keulimaan kun piti esitellä kaikkea mahdollista isommille, isommilla ratkeili into muuten vain ja irkku totesi, että joulu on vain kerran vuodessa joten olenpa nyt painottamatta kuinka sen ja sen paikka ei ole siitä ja kuinka joku voisi keksiä mihin ne jätesäkit sullotaan odottamaan kaatopaikkakeikkaa. Karkkipaperit taas... Ne taitaa olla isolta osaltaan speden ripottelemia ja toisaalta taas, pöytätasoilta leijailleita. Ja edelleen niitä suklaita on joka puolella taloa, miten ihmeessä sitä tulee itsekin aina ostettua niitä jouluksi ja sitten yllättäen lapsetkin saa niitä useamman rasian.

Irkun pukki oli maltillinen ja silti niin julmetun avokätinen. Irkku näet sai lahjansa jo ennen joulua eli tilasimme ukon kanssa liput ensi kesäksi Sonisphere-festareille. Irkun sukat meni näet lähes solmuun kun irkku tajusi esiintyjälistassa lukevan HIM. Toki tuossa on muutama muukin joita lähden riemukiljahdusten saattelemana katsomaan, mutta niin. Irkun HIM-rakkaus ei tunnu laantuvan niin millään, johan tässä on reilu kymmenen vuotta rakastettu. Samalla kun tilasimme lippuja teimme sopimuksen ukon kanssa eli muita lahjoja ei osteta toisillemme. Irkun lupaus pikkuisen retkahti, mutta ei paljon, eli ukko sai Pate Mustajärven "Ollaan ihmisiksi"-levyn ja B.Virtanen-pokkarin. Ukon lupaus piti, mutta sai irkkukin sentään yhden lahjan jouluna siskoltaan eli lahjakortin kosmetologille.

Eniten ylpeyttä irkussa aiheuttaa se totuus, että tänä vuonna lastenkin lahjamäärät oli maltilliset. Ei sitä niin pirun yleistä hukuttamista mitä erilaisempaan krääsään josta puolet on jo rikki tai ainakin hukassa heti joulun jälkeen. Junnu ja spede sai vaatteita ja toki lelujakin, mutta ne lelut oli sellaisia josta sitä iloa riittää pitkään. Prinsessa sai jonkin verran myös leluja mutta suurimmat hitit oli meikkipussi ja vaatekaupan lahjakortit. Teinille pukki kiikutti kännykän rahakuorien lisäksi, poika 15v sai luistimet ja dödöpakkauksen niiden rahakuorien lisäksi ja poika 13v taas sai lähinnä pelejä Nintendo DSlle niiden rahakuorien lisukkeiksi.

Myönnettäköön tässä yhteydessä, että nämä pojan 13v saamat lahjat on irkulle paha kompastuskivi. Eilisen irkku istui kuin tatti p**kassa paukuttaen uutta Super Mario Brosia joka muistuttaa himppasen reippaasti sitä ihan alkuperäistä Nintendon Super Marioa. Ja ikäähän oli se lähes 40... Mutta kun se on niiiiin kiva peli ja spede istuu kuin pikkutatti vieressä tuijottamassa. Ei siis liene ihme, että se varsinainen arkikin siirrettiin tälle päivälle. Jolle mahtuu toki muutakin arkimaista touhua kuten pyykkiä, kokkailua ja vastaavaa. Mikähän siinä on, että jouluruoat on hyviä jouluna, mutta tapanina alkaa jo olla hieman kyllääntynyt niihin?

Vaan nyt, siirryn tosiaan toimittamaan niitä arkisia koukeroitani ja toivotan kaikille erittäin loistavaa maanantaita ja se on moro!