1250758113_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Eilisellä kauppareissulla mietin, mitä tekisin päiväruoaksi ja ajatus oli tehdä jotain joka kävisi myös spedelle mutta toisin kävi. Lihatiskillä palapaistilihoja katsellessa lihamestari esitteli ensimmäisenä naudan minuuttipihvejä ja kehui niiden olevan varsin hyviä ja nopeita tehdä. Mikäs siinä, kaikkea kannattaa kokeilla paitsi mummoaan ja niinpä me herkuttelimme ukon kanssa pihveillä speden nautiskellessa jauhelihasopasta jonka tein aamulla huomistakin silmällä pitäen.

Valkosipuliperunat

4 isoa perunaa

valkosipulijauhetta

suolaa

2,5 dl kermaa

Rasvaa

Siivuta kuoritut perunat ohuiksi ja kuullota ne kahdessa erässä rasvatulla pannulla. Ripottele joukkoon valkosipulijauhetta juuri ennen perunoiden pannulta ottamista. Kippaa perunat vuokaan ja ripottele pinnalle suolaa, maun mukaan myös lisää valkosipulijauhetta. Paista 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia.

Minuuttipihvi, paisto minuutti per puoli.

Tomaatti, ruskista halkaistuna pannulla.

Lisukkeena vielä bearnaisekastiketta knorrin pussista.

Ei hassumpi ateria ja pihvi oli varsin mainio, valkosipulivoi olisi saattanut olla vielä parempi vaihtoehto päälle kuin bearnaisekastike ja kuinka ollakaan, itse olisin kaivannut lautaselleni muitakin rehuja.