Jo se iskikin rajuna junnulle tuon taudin. Pääkipu hellitti pronaxenilla kolmeksi tunniksi palatakseen aivan yhtä kovana kuin aiemmin ja kuumekin kipuaa vauhdilla. Meidän oma mittarimme on rikki ja ainoa toimiva on speden peppumittari joten lämpöä mitataan muilta vain kainalosta. Ja junnun kohdalla kainalomittaus on hankalaa. Mittaria ei vain saa millään pysymään kunnolla kainalossa, ei vaikka kuinka yrittäisi.

Iltalämmöksi mittari näytti 39.6. Veikkaan että oikea lämpö huitelee 40 tuntumassa. Onneksi sain junnun ottamaan ällötyksestä huolimatta panadolia, se kun on kuitenkin kuumeen laskuun tehokkain. Kyseistä troppia ei meillä ole kuin sinä ällölimana, josta kukaan muu kuin spede ei pidä. Samalla kertaa mittailin spedenkin lämmön kun poika on selvästi lämminnyt käsissä iltaa myöten ja kyllähän tuollekin mittari lukuja näytti, ei kuitenkaan enempää kuin 38.5 pepusta eli aika kevyttä kauraa.

Ei ole junnusta liikkumaan, äiti kantaa vessaan ja vessasta pois, peittelee, ojentaa juotavaa. Pesee kädet, rasvaa ne, lääkitsee. Poika makaa kuin puoliunessa sohvalla tuijottaen telkkaria. Uni ei tule, pääkipu estää sen tehokkaasti. Ja kyllä, äidiltä on jo tiedusteltu pääseekö kaveri nukkumaan äidin viereen tai saako nukkua sohvalla. Kai se on viereen otettava vaikka todennäköisyys sille että yö menee vuoroin jäätyessä, vuoroin kuumetessa, on suuri. Junnulla kun on paha tapa potkia peitot pois ja kun junnu potkii, lähtee peitto äidiltäkin. Toisaalta taas poika on niin kuuma, että saman peiton alla varmasti valuu hiki äidiltäkin.

Toivon todellakin, että muut tältä taudilta säästyvät. On sen verran rajun oloinen ainakin junnun kohdalla että huhhuh. Josko tässä ottaisi ja lääkitsisi junnun yötä vasten ja rasvaisi tämän kädet yörasvalla, voi sitten kantaa toisen nukkuvana sänkyyn jos sattuisi niin hyvin käymään että uni pääsisi yllättämään.