Kuljetaan näin... Prinsessan kasvot on kirkuvan punaiset. Kutina älytön. Junnu yskii keuhkojaan ulos ja pidättelee oksennusta samalla. Mahaan ei satu, mutta limaa on vaikka muille jakaa. Äiree syyttää kaksikon eilisiä leikkejä. Vaikka kuinka pakkelit ja hajusteet onkin poistettu. Lienee edessä petivaatteiden vaihto tänään, epäilen että prinsessan tyynyssä on tuoksuja ja töhniä eiliseltä. Se selittäisi aamuksi yltyneet kasvojen punoituksen ja kutinan.

Hittolainen sentään. Kummankin kanssa on pidetty pitkä neuvonpito jatkoa ajatellen. Ei, junnulle EI saa laittaa mitään hajujuttuja, hiustöhniä saati poskipunia vaikka kuinka kuuluisi leikkiin. Ei, itsellekään EI saa laittaa, ellei äidin kanssa ole neuvoteltu asiasta ensin. Juu, tottahan naiset välillä käyttää kyseisiä tuotteita mutta ensinnäkin, määrä on HUOMATTAVASTI pienempi ja junnu EI ole nainen vaikka kuinka olisi mekko päällä. Ja junnun astma ei tykkää, keuhkoputket ottaa näemmä pahasti nokkiinsa.

Paitsi niiden petivaatteiden vaihto, edessä on lie myös eilisten vaatteiden etsintää. Junnun osalta siis. Mitä ikinä tämä onkaan eilen päällään pitänyt, on jokainen niistä kaivettava esiin, oli sitten kyseessä mahdollisesti pyyhe, lakana tai housut, ja laitettava pyykkikoneeseen. Oli hajua tai ei. Eli loma käynnistyy tosissaan pyykkäämällä, etsimällä se kirja josta sain vihiä ("meillä ei ollut muovailuvaha-alustaa niin muovailtiin kirjan sisään" by junnu) ja tutkimalla mikä on se kohde jossa on laitettu kynsilakkaa. Sellainenkin kun on jossain, junnulla on yhdessä kynnessä kiillelakkaa...

Mitä opimme tästä? Mikäli lapset yllättää iloisesti viihtymällä omissa leikeissään tunnin-kaksi ilman että äiree joutuu kertaakaan toimittamaan erotuomarin virkaa tai kuuntelemaan muuten vaan huutokuoroa, on mitä ilmeisimmin leikin jäljiltä paaaaaljon kaikkea siivoilua, putsailua ja salapoliisihommaa tiedossa. Seuraavalla kertaa kun minulle vastataan kyselyyn "mitä te teette" toteamalla "leikitään kotia", on minun syytä juosta katsomaan, miten se leikki tapahtuu.

Se on siis moro, menen nyt leikkimään minäkin. Sherlock Holmesia.