Tai niin ainakin mm Iltasanomien etusivu rummutti tänä aamuna. Miten lie, kysyn mä vaan. Mittarissa 15 astetta joten tuntuu hassulta puhua kylmästä saati lukea siitä. Vaikka onhan 15 astetta vähän jos sitä vertaa esimerkiksi 25 asteeseen, mutta kylmä? Ei, en minä kyllä pystyy päivää mitenkään kylmäksi sanoa, en sittenkään että spede ei tunne minkäänlaista hinkua seistä ulkorappusilla ilkosillaan kuten viime aikoina on tehnyt usein.

Reissu oli ja meni ja voi pojat kun olikin mukavaa. Jostain merkillisestä syystä päädyimme syömään ekana päivänä jälleen Popinoon, toisena päivänä ruokailu hoidettiinkin Hällässä. Kumpaakaan ruokapaikkaa ei pääse parhaalla tahdollaankaan moittimaan, tämä todettakoon. Hotelliksi olimme valinneet Sokos Hotel Vaakunan joka ei, valitettavasti, ollut napakymppi valintana vaikka hieno ja toimiva hotelli olikin. Oli siinä tosin puolensakin, hotellista tarttui mukaamme Kesäseikkailu-passi kahdella leimalla varustettuna ja kappas, tässähän on nyt tehty alustavia suunnitelmia siitä pitäisikö elokuun aikana loikata vielä yhdeksi yöksi vaikka vain naapurikaupungin puolelle. Kolmella leimalla kun saa yhden yön ilmaiseksi ja sen yhden yön käyttämiseen on aikaa aina tammikuun loppuun asti.

Niin, se hotelli. Todettakoon, että meidät valintaa tehdessä ihastuttanut tieto siitä että hotelli sijaitsee aivan rautatieaseman vieressä ja näin ollen kassia ei tarvitse raahata pitkiä matkoja sen enempää hotellille mennessä kuin sieltä kotiin lähtiessä, oli vielä lähtöpäivänäkin kertakaikkisen positiivinen juttu mutta yhtä positiiviseksi emme sijaintia kokeneet niinä kymmeninä kertoina kun kävelimme Hämeenlinnan keskustaan ja takaisin. Kuntoilulomaksihan tuota olisi voinut sanoa.

Aivan erityisen harmilliseksi koimme hotellin sijainnin iltasella. Jos kohta päivällä tulikin laukattua sillan yli keskustaan ja takaisin kerran toisensa jälkeen niin illalla olisi ollut mukava istua terassilla turisemassa ja siirtyä hotellille kivenheiton päähän tarpeeksi istuttuaan. Meillä kun on ollut tapana valita joku suht rauhallinen paikka jossa saa istua ja olla kaikessa rauhassa ja monesti hotellin aulabaari on ollut aivan ykkösvaihtoehto tähän hommaan. Tällä kertaa ei.

Olisihan se tosin pitänyt arvata jo huonetta varatessaan että homma ei mene aivan putkeen, sekin alkaa olla perinne näiden meidän reissujemme suhteen. Milloin olemme joutuneet huomauttamaan sisään kirjautuessamme että huonevaraus oli kahdeksi, ei yhdeksi yöksi, milloin taas olemme huomanneet päätyneemme täysin eri huoneeseen kuin varauksen mukaan olisi pitänyt. Tällä kertaa vastaanottovirkailija joka varauksen puhelimitse otti kertoi auliisti kuinka hotellin ravintola on auki kahteen ja toisin kuin netin tiedoissa, huoneessa ei ole kylpyammetta vaan suihku. No hups, huoneessa olikin kylpyamme ja kappas vaan, hotellin ravintola suljettiin yhdeltätoista. Parveke huoneessa sentään oli kuten pitikin mutta harmiksemme parvekelasit oli ruuvattu umpeen puluongelmaan vedoten. Kuka hitto istuu parvekkeella joka on kuin pätsi?

Niinpä me tosiaan survoimme vähintään viidesti päivässä keskustaan ja takaisin. Pariin kertaan köpöttelimme jopa keskustan toiselle laidalle ja jos tästä köpöttelystä pitää jotain hyvääkin hakea niin tokihan se on positiivista että ruoka ainakin sulaa vauhdilla urheillessa. Mutta silti. Sijainnin lisäksi joudun laskemaan negatiiviseksi puoleksi hotellin suhteen sen, että lapsia juoksenteli siellä täällä. Oma moka, jos tarkkoja ollaan. Sokos hotellithan on aina olleet lapsiperhehotelleja joten sitä saa mitä tilaa mutta lapsia paossa ollessa ei niitä lapsia välttämättä välittäisi väistellä.

Reissusta jäi silti hyvä maku suuhun, niin se on. Sittenkin että emme pitäytyneet suunnitelmassamme ja sisävesiristeilleet Lepaaseen viinitilalle vaan päädyimmekin elokuvateatteriin tuijottamaan Shrek kolmosta. Ehkä tosiaan varaamme hotellihuoneen vielä jostain siksi yhdeksi yöksi jotta pääsemme talvella karkaamaan liki ilmaiseksi johonkin suuntaan kaksin.

Kotona oli mennyt kaikki loistavasti sen aikaa kun olimme pois, lapset oli uineet, syöneet, käyneet leffassa ja saaneet valvoa juhlan kunniaksi. Ikävä oli ehtinyt hiipimään paikalle vasta keskiviikkoiltana ja tuolloinkin vain prinsessan ja speden paitaan. Kaikista paras yllätys äidille oli kuitenkin se, että täällä oli paikat yhtä siistissä kuosissa kuin lähtiessäkin. Ihanaa!

Nyt olemmekin sitten nautiskelleet rauhaiselosta kotosalla ja ensi viikolla pitäisi hilppasta paitsi Puuhamaahan myös mökkimaisemiin rallien merkeissä. Tuntuu vain jotenkin todella tyhmältä ajatella että ukko palaa töihin viikon päästä, pesuhuoneremppa nieli puolet lomasta joten loma tuntuu kovin lyhyeltä. No, kerranko sitä. Ja nyt, siirryn tyhjentämään tiskaria ja latailemaan pyykkäriä. Se on moro ja viettäkää mukava viikonloppu!