Sanon mä! Käytiin lääkärissä. Katsoi korvat, kovin on alipainetta, ihan tuohon räkätautiin sopien, mutta muuta vaivaa tuolla osastolla ei ole. Keuhkoputkista kuuluu rohinaa, sopii hyvin räkätautiin, mutta sekin on ok. Kuumetta alentavaa ja keittosuolaliuostippoja olkaa niin ystävällinen. Justaansa joo. Nuhaan saati sen kestoon ei ottanut kantaa muuta kuin toteamalla että onko teillä eläimiä. No ei ole. Jaa. No onpas hassua. Jos ei perjantaihin mennessä helpota, niin tulkaa uudestaan. Hetkinen... Mikä meni väärin? Vai kuvittelenko vain että joku meni väärin?

Ensinnäkin, jos toisella on nuha neljä kuukautta, miksi yksityinen haluaa nähdä meneekö se ohi kolmessa päivässä? Kiliseekö kassa mukavasti jos juoksutetaan edestakaisin? Irkkua riepaisi. Teki mieli ottaa lekuria pillistä kiinni ja potkaista nilkkaan. Hittolainen, ei tasan tulla perjantaina uudestaan, vaikka ei se nuha mihinkään siihen mennessä katoakaan. Soitin siis lastenneuvolaan terkalle muuttaakseni torstain ajan, jolloin piti rokottaa ja valittaakseni samalla lääkärin nuivaa asennetta. Terkka oli kovin ihmeissään.

Kun hänkin on nähnyt jo moneen kertaan kuinka räkäinen kaveri on, miksi sitä ei nyt jollain puhalleta poikki välillä sitä räkätautia. Niin. Kun en tiedä. Kun en vain tiedä. Kauanko vauvalla tai yleensäkään ihmisellä voi olla nuha, ilman että sille pitäisi koettaa tehdä jotain? Muutama viikko on terkan mielestä vielä ok, mutta muutama kuukausi, ei hyvä. Hän laittaa lääkärin soittamaan minulle. Saan tämän kanssa miettiä mitä missä ja milloin. Pakko se on vähitellen saada edes tauolle tuo nuha. Yleiskuntokin tuossa jo heikkenee liiaksi, tuumi terkka. Joten nyt irkku odottelee lekurin soittoa.

Irkun tekisi mieli langeta suunnilleen polvilleen ja rukoilla antibioottikuuria pojalle jos sillä saisi nuhan talttumaan edes muutamaksi päiväksi. Huonompi homma vaan, että meidän oma lääkäri on erittäin antibioottivastainen henkilö, eli tuskinpa tuota lupaa vaikka kuinka rukoilisin. Ja tiedän, viruksiin ei antibiootit auta, mutta itse en kohta enää usko että kyseessä on vaan virus, liian pienet nenäkanavat tai mikään muukaan ns looginen vastaus miksi toinen räkii viikon ja kuukauden toisensa jälkeen.

No, nähtäväksi jää. Menen nyt keittelemään itselleni ihan suosista kahvia sen kuudennen pannun tälle päivälle, kun lepoa ei ole luvassa ennen iltaa. Spede kun ei saa nukuttua nenänsä kanssa sitten niin millään.