1061488.jpg

Kuvan annos perunasoseella...

8 broilerin rintaleikettä
170g (kolmio) valio aurajuustoa
4dl kermaa (mieluiten tietysti kuohukermaa)

Sulata juustokolmio isossa kasarissa, lisää joukkoon kerma ja sekoita tasaiseksi. Ruskista broilerit pannulla ja nostele kastikkeeseen hautumaan. Itse annoin hautua noin parikymmentä minuuttia, vähempikin olisi saattanut riittää mutta eipä tuo haitannut alkuunkaan vaikka siellä lilluivat.

Valkosipuliperunat

1kg perunasipulisekoitusta
3,3dl kuohukermaa
1 purkki ranskankermaa
valkosipulijauhetta
suolaa

Pyöräytä perunat parissa kolmessa osassa pannulla, ripottele uunivuokaan kippaillessa valkosipulijauhetta ja suolaa aina väliin, sekä tietysti päälle. Sekoita ranskankerma ja kerma kipossa ja kaada päälle. Paista noin 175 asteessa puolisentoista tuntia.

Ja nyt on kuulkaa pakko kehua. En muista koska viimeksi olisin syönyt yhtä hyvää broitsuruokaa kun tuo kastike oli! Samaisella ohjeella voisi tehdä kastikkeen niin että käyttäisi leikkeiden sijaan broitsusuikaleita ja voisinpa kuvitella, että hieman suurustamalla kastiketta voisi käyttää ilman niitä broitsuja esimerkiksi pihvin lisukkeena. Kannattaa kokeilla! Mikäli pitää sinihomejuustosta ruoassa eikä vallankaan ole aloittanut julmettua laihista, sillä tämä nyt ei todellakaan ollut laihdutusruokaa.