Viime yönä. Olisi kiva tietää mitä hiivattia tein Popedan kanssa keikkailemassa? Olinko tosiaan vaan hoitamassa Paten rotikkaa reissussa? Onko sillä edes rotikkaa? Toisinaan unet on pimeitä. Ja tämäkin uni kuului sarjaan todentuntuiset, eli kaksi kertaa katsoin herätessä että olenhan omassa sängyssä vai istunko pirulavita bändin kanssa bussipysäkillä mihin olimme pysähtyneet.

Eilinen loppupäivä meni ihan vain ollessa. Luin blogeja, pelasin pasianssia, makoilin. Tänään ajattelin pyrkiä kokolailla samaan, aamupäivällä teen ruoat, ja pyykkiä pitää laittaa kaappeihin ja kuivumaan, pojan 12v ajattelin nakittaa pyykkikopan ylös kantamiseen. En yksinkertaisesti uskalla itse, painaa kuitenkin aika paljon pari koneellista märkää pyykkiä.

Muutenkin poikapolot joutuvat tänään avittamaan, tosin vanhempi niistä ilmoitti jo eilen että kyllä hän hoitaa, ettei vaan vauvalle käy huonosti. Hauskaa kun on niin täpinöissään. Oikein harmitti kun illalla sille jouduin rähjäämään kun tuli tuntia sovittua myöhemmin kotiin. Meillä on arkisin kotiintuloaikana teinitytöllä 21, erikseen sovittaessa 22. Pojista isommalla on maksimissaan 20.30, mutta lomilla siinä on se puolen tunnin joustovara sovittaessa ja pienemmällä 20.00.

Olen aina ollut hiton tiukka kotiintuloaikojen kanssa. Muut meillä niitä aika hyvin noudattaakin paitsi poika 12v. Eilen olin erikseen pyytänyt että tulee kotiin jo 20.00, ja mitä vielä, yhdeksältä kolisi kaukalolta kotiin. En usko että olisi niin paljon harmittanut tai tullut edes rähjättyä, mutta kun olin pitkästä aikaa keittänyt pojille iltapalaksi puuroa. Jäähtymäänhän se ehti joten poika sai syödä sitten puolilämmintä puuroa.

Viikonloppuisin ei kotiintuloajat juuri muutu, erillisellä sopimuksella pojat saavat olla yhdeksään ulkona ja teini saa olla sopimattakin siihen kymmeneen. Tosin, jos teini soittaa vaikkapa kaveriltaan että tuleekin vasta yhdeksitoista niin kyllä se lupa sille nykyään heltiää. Se kun on itse osoittanut itsensä moneen kertaan luottamuksen arvoiseksi. Vielä kun saisi pojan 12v ymmärtämään että nimenomaan toimimalla sovitusti ne säännöt löystyvät, mutta ei. Tuo onkin ollut aina varsinainen vilkeri.

Olen joskus sitä miettinyt että olenko liian varovainen noiden penskojen kanssa, kovinpa on löysät kotiintuloajat osalla porukoista täällä mutta jotenkin, minusta 12v ei kuulu tuonne kioskin kulmalle notkumaan iltayhdeksän jälkeen. Ja tosiasiassa, vaikka kuinka tämä onkin hyvää ja rauhallista aluetta, niin se rauhallinen alue päättyy tuohon parin sadan metrin päähän jossa asuu sitten vuokralla narkkareita, juoppoja ja muullakin tavalla irrallista elämää viettäviä. Asuu samoilla taloilla tosin niitä ihan kunnon kansalaisiakin, mutta valitettavasti, kovin tekee muutama sakki kyseiset talot rauhattomiksi.

Kukas sen sanoo että nämä penskat omalla alueella pysyvät? Ja kuka sen pystyy sanomaan, ettei iltahämärässä viikonloppuna joku ohikulkija baariin kulkeissaan pikku hiprakassa käy ahdistelemaan. Poika 12v on niin sosiaalinen ja rohkea, että hän saattaisi viitata kintaalla jollekin ahdistelijallekin ja puhua itsensä tilanteesta ulos, mutta teini, teini on liian kiltti ja liian herkkä, sen kanssa saa jotenkin aina pelätä erilailla. Ja niin, onhan se vielä tyttökin kaiken lisäksi eikä todellakaan ikäisensä näköinen.

Kyllä äitinä on pelottavaa välillä.