Saapui eilen sähköpostiin illansuussa. Onnettomuustutkintakeskus on asettamassa työryhmän selvittämään aivan kaikkea tämän kriisin hoidossa. Hiphiphurraa! Joku sentään kuulee meitä tavallisia rivikansalaisia, mutta kyllä sitä postiakin sitten on laitettu vähän sinne ja tänne. Ja koska kaupungin linja on ollut alusta asti sekava, niin sekavanahan se jatkuukin. Eilen aamupäivällä tuli kaupungin sivuille tiedotus, jossa kerrottiin kaikkien joukkotapahtumien, aina joulukirkosta koulujen ja päiväkotien joulujuhliin, peruuntuvan. Iltapäivällä sivuille ilmestyikin sitten tieto, että kriisityöryhmä joka päätöksen oli aamupäivällä tehnyt, on saanut TAYSin infektiolääkäriltä ohjeen, jonka mukaan normaalitoimintaan pitää pyrkiä niin pian kuin mahdollista. Eli perumiset kumotaan. Koetapa tässä sitten olla luottavainen hommien hoitoon.

Aamupäivällä ilmestyi myös Aamulehteen uutinen jossa kerrottiin kuinka koulujen ja päiväkotien sulkemista on jouduttu nyt miettimään uudestaan, epidemia kun ei ota talttuakseen. Iltapäivällä tästäkin oli sitten kaupungin sivuilla tietoa, koulut ja varhaiskasvatuspisteet toimivat normaalisti. Edessä oleva joululoma oletettavasti rauhoittaa epidemiaa. Sanonko? Siis ihan suoraan ja kiertelemättä? Voi VITTU! Ja tuota sanaa ei tule juuri käytettyä.

Käytännössähän tämä tarkoittaa sitä, että epidemia laantunee sitten joulun aikoihin. Toisin sanoen, moni on vielä jouluna kipeänä. Että hyvää joulua vaan! Hieno viettää juhlista jalointa ripuloiden ja oksentaen. Toinen valitettava juttu siinä on se, että aika monet ovat olleet aikeissa suunnata sukuloimaan eri puolelle Suomea. Ne, jotka pysyvät päätöksessään, tai ainakin osa heistä, vienee viruksen mennessään sukulointipaikkakunnilleen.

Myös Turun Sanomien uutinen tältä päivältä, jossa läänin joku-mikä-lie terveysviranomaisista ylin, totesi kuinka sairaanhoitopiiri ja valtio olivat joutuneet puuttumaan kaupungin tilanteeseen koska odotettua avunpyyntöä ei tullut. Siis HALOO! Rahapyyntö kaupungilta kyllä lähti samantien kun tajusivat ettei vakuutus riitäkään korvaamaan kaikkia vahinkokustannuksia. Irkku v-tuttaa ja nolottaa ihan suoraan sanottuna. Nolottaa kuulla, kuinka idiootteja johtajia meillä on. V-tuttaa se, että en ole ennen tiennyt, itse asiassa, eniten pitäisi vissiin nolottaa sen, etten edes tiennyt kuka on kaupunginjohtajamme. No, nyt tiedän.

Menen taas. Pitää pari kirjettä vielä kyhätä tänään tuonne->