Muutamaa juttua. Turha kai niitä tänne on kirjailla, mutta kirjaanpa kuitenkin. Yksi iso juttu jota en kestä, on perusnegat ihmiset. Siis ne, joille lasi on aina puolityhjä, joiden mielestä mikään ei ole hyvin, aina löytyy joku huono juttu joka asiasta, ja joiden mielestä elämä olisi täydellistä jos itse ei tarvitsisi tehdä minkään eteen mitään. Tosin, pahoin pelkään, että jos elämä menisi heillä niin, niin kyllä siinä kohtaa löytyisi joku mikä olisi kuitenkin hanurillaan. Näitä tällaisia ihmisiä tunnen kaksi. Jaiks. Pyrin pitämään etäisyyttä kumpaankin, kun ei vaan jaksa. Omakin päivä menee usein hanurilleen kun kuuntelee näiden tyyppien valitusta siitä kuinka aina jokin on päin ahteria.

Toinen mitä en siedä, on ihmiset jotka kerta toisensa jälkeen pysäköi autonsa niin, että tila johon mahtuu komeasti kolme-neljä autoa, supistuukin kahden auton tilaksi. Junnun kerhoon yksi äiti tuo lastaan parkkeeraten autonsa joka ainoa kerta niin, että itse et autoa siihen pihaan enää saa, tai no saat, mutta sitten on jätettävä auto puoliksi kävelytielle. Räyh! Kukaan tarvitse autolleen kahta metriä tilaa etupuolelle jotta pääsee parkkiruudusta pois. Takaisin autokouluun siitä! Hus hus, mene jo!

Kolmas on autoilijat, jotka kuvittelevat että takana osataan arvata mihin nämä aikovat suunnata seuraavaksi. Hitto, mitä varten luulette sen vilkun olevan?! Koristeena vai? Lähes yhtä luokattomia ovat heput jotka eivät tajua, että liikenneympyrään ajetaan ihan rennon letkeästi vaikka sieltä vastasuunnasta näyttäisi olevan tulossa auto samaiseen ympyrään suunnilleen samaan aikaan kuin itse. Siis haloo, jos toinen on rinkulan toisella puolella ja toinen toisella, on nokkakolari mahdottomuus kun siinä on puolikas rinkula väliä sinne mennessä. Paitsi tietysti jos aikoo oikaista tikkusuoraan rinkulan läpi, joka tosin saattaa olla hankalaa kun siellä rinkulan keskellä kasvaa kuitenkin se puu...Helketti soikoon, panostakaa nyt autokoulussa tähän liikenneympyrätouhuun, itsellä ei kestä hermo sellaista tunaamista siinä rinkulan suulla toisen perässä kun toinen näyttää oottelevan suunnilleen mansesta juuri liikkeelle lähteneen bussinkin tuloa. Räyh räyh!

Neljäs ärsyärsy-ryhmä on äidit, jotka valittavat kuinka lapsi ei huoli ruokaa. Ei niin millään. Kamalan vaikeaa aina se syöminen, kun ei se vaan huoli. Ja sitten sille tenavalle annetaan makupala tai jäätelö käteen, kun muutenhan se ei syö mitään. Kun eihän sitä lasketa syömiseksi että se juuri ennen ruokaakin söi pari jäätelöä ja joi ison mukin kaakaoa. Kun ei se kaakao mahaa täytä. Eikä se jäätelö. Voi helketti soikoon, ei kai sen muksun kannata syödä sitä ruokaa, kun se tietää että se saa makupalan tai jäätelön tai pari kylmää nakkia tai kaakaoa ison mukin kun ei syö. Räyh räyh räyh!!!

Viides ryhmä kuuluu lähes samaan ryhmää kuin se neljäs. Sillä erolla, että ne äidit valittaa kuinka lapset roikkuu aina kintuissa. Ihan nonstoppina. Aina äidin perässä. Ja se on kamalaa. Ja sitten kun ne lapset leikkii omia leikkejään toisessa huoneessa, niin niille huudellaan nonstoppina että mitä te teette. Onko nälkä. Jano. Muistitko käydä pissalla. Ja tuu nyt antaan äitille hali välillä. Ja blää blää blää ja se siitä hyvin alkaneesta leikistä, vähemmästäkin hyvä leikki menee sekaisin kun sillä välillä kun pitää käydä siellä pissalla vaikka just sillä hetkellä ei pissahätä ollutkaan ja antaa se halikin äidille, niin se toinen lapsi vie sen nuken ja sitten pitää tapella siitä ja kiukutella ja huutaa ja on ihan pakko mennä sinne äidin syliin itkemään kun meni leikki pilalle. RÄYHHHH!!!

Kuudes ryhmä on ihmiset, jotka leyhähtää ovesta sisään ja alkavat selittää omia pippalointejaan, mitä se sanoi sille ja tolle ja se antoi numeron ja se piti piilottaa ja pakko alkaa laihikselle ja ostaa uudet housut ja pusero ja kun tissitkin vaan turpoo ja sekin niistä sanoi ja on niin kamala kiirekin koko ajan ja paha olo ja ei tässä nyt muutenkaan oikein jaksa ja ehdi mitään ja pakko se on laivallekin lähteä taas silloin ja silloin ja mieli ei kyllä yhtään tekisi ja ihan järjetön väsymyskin päällä kaiken aikaa ja töissäkin joutuu käymään ja ja ja.... Hitto, sitä kutsutaan hei elämäks, eikä kiinnosta kyllä tippaakaan montako numeroa kyseinen mummu on kalastanut viimeisellä baarireissullaan ja kuinka moni mies sen perään on kuolannut saati että missä sen tissit on. Jos vaikka ihan näitä lapsenlapsiasi tapaisit ja niiden kanssa hetken juttelisit ja ... Ei ehdi kun sinne laivalle ihan oikeasti ja lenkille ja pitää ehtiä pestä vessan saumat ja johan se tytärkin kohta niiden muiden lastenlasten kanssa tulee kylään ja sotkevat kämpän ja hänen pitäisi kyllä ottaa niitä nyt yöks välillä kun se tytärkin on ihan väsynyt... RÄYHHH!

Jahas. Taitaa olla menkat tulossa kun niin RÄYHättää...