Tämä minun kesäloma-aikatauluni. Spedellä näet tuntuu olevan edelleen valta näissä asioissa ja jostain kumman syystä lapsi päätti tänä aamuna kello 6:15 että nyt noustaan. Siis noustaan äiti. Ei, me emme ota tuttia emmekä nunnua vaan me nousemme. Mikäs siinä sitten auttoi, pakko se oli pystyyn kammeta itsensä. Toisaalta toki hyvä, sanoisinko että aamuilma on suht raikas ja mukava, vain 23 astetta mittarissa. Saapa nähdä pitääkö Aamulehden juttu paikkansa, piuhat on irrotusvalmiudessa ja silti olen kokolailla varma että ulkovahvari ottaa ja pamahtaa taas. Hitto!

Eilinen päivä ryyditettiin osin kauhulla johtuen lähinnä ukosta. Aamusella tämä alkoi laitella alimpia seinälaattarivejä paikoilleen ja ei mennyt kuin hetki kun tämä tuli kaksinkerroin ulos pesuhuoneesta. Selkä ei oikein pitänyt työasennosta ja hetken kuluttua oli pakko kaivella särkylääkettä ja vielä hieman tuhdimpaa särkylääkettä kehiin. Hammasta purren tämä jatkoi kuitenkin laattojen seinään nakkomista ja minä manailin mielessäni jo pelkkää ajatustakin siitä että tämän selkä prakaa samaan tyyliin kuin viime kesänä.

Tällä kertaa ukon serkkupojan paukahtaminen paikalle puolen päivän aikaan oli suorastaan pelastus. Seinä oli laatoitettu liki puoleen jo tuolloin ja siitähän tuo todellinen laatoitustahti vasta alkoikin. Ovenpäällinen ja ilmastointiaukko olivat hieman kiperämmät ja aikaa vievemmät paikat mutta niin vaan pesuhuone oli laatoitettuna viiden aikaan. Ja hitto että näyttää hieman eriltä kuin ennen, suorastaan upealta sanon mä!

Lattian laatoitus jätettiin tälle päivälle, jälkien siivoilu kun otti oman aikansa. Kuuden kanttiin sännättiin sitten porukalla uimaan ja että se teki kutaa pulahtaa järveen. Olen kehittänyt siihenkin hommaan ihan uuden systeemin joka on hellepäivinä ihan must, shortseilla ja t-paidalla ja voi kuulkaa, niin kauan kun paita ja sortsit pysyy kosteina ei todellakaan tule kuuma. Iltaysiltä minä istahdin nojatuoliin edelleen kosteissa vetimissä ja nautiskelin leffaillasta keskenäni, koneeseen paukautin teinin huoneesta löytämäni Sex and the City-leffan ja lautaselle kaapasin kasan jäätelöä.

Muilta osin eilinen oli kokolailla toisinto edellisistä päivistä. Ihmisiä meni ja tuli, kiitos lähinnä teinin ja tämän kihlatun sekä pojan 16v. Prinsessa hengasi ukon serkkupojan tyttären kanssa kuin liimatut taas omissa toimissaan, harmi että pikkuserkku joutuu tänään siirtymään äitinsä päähän joten prinsessa ei nyt muutamaan päivään tule seuralaista saamaan sitä kautta. Junnu puolestaan touhusi omiaan ollen osan ajasta ukon apupoikana aamupäivällä, se on kuulkaa tärkeääkin tärkeämpi homma ojennella laattoja isille pesuhuoneeseen.

Spede ei näillä helteillä ole syönyt oikein mitään, jäätelö ja leipäsiivu silloin tällöin tuntuu olevan ainoat jotka kelpaa. Enpä toisaalta ihmettele, ainoa joka meillä on lapsista syönyt normaalisti on prinsessa ja edes minulle saati ukolle ei ole ruoka pahemmin maittanut. Tomaatteja on tullut syötyä järjettömiä määriä näinä päivinä, minä kun olen ollut pienestä asti tomaattifriikki ja onnistunut viimeisen vuoden aikana tartuttamaan sen friikkiyden ukkoonkin.

Ensi kesäksi minä toivon hartaasti sitä hiivatin ilmalämpöpumppua torppaamme. Alakerrassa on lämmöt ollut nyt monta päivää 28-30 välillä ja yläkerrassa on vielä kuumempi. Makkarissa ilmaa sentään pyörittää ropelli katossa mutta yläkerrassa on käytössä vain pöytätuuletin. Tästä julmetusta sisätilojen kuumuudesta johtuen hiippailin tänä aamuna pitkin huushollia kartoittamassa lasten makuupaikkoja ja kas, prinsessa löytyi olkkarin sohvalta, poika 16vn piti mennä saunakamarille nukkumaan mutta uni oli vienyt voiton kesken leffan seurailun ja tämä koisasi teinin huoneessa. Se onkin täysi mysteeri miten tämä on saanut siellä nukuttua, siellä kun on reippaasti yli sen 30 lämpötila.

Poika 13v palailee muuten Ahvenanmaalta lauantaina, kivaa on ollut ja kaikenlaista on touhuttu, seurueen äiti ehti jo nauraa näinköhän he edes malttavat tulla pois sieltä. Kuinka ollakaan teinikin lähti eilen kihlattunsa kanssa laivalle, he tosin palailevat jo tänään sieltä mutta eivät meille vaan siirtyvät suoraan teinin isälle, tälle kun on luvattu huomenna järjestää pienimuotoinen kihlakahvitus. Meillä on siis suht rauhallista täällä, tai olisi ellei pojan 16v kaverit kulkisi edestakaisin ovissa.

Jahas, taidan alkaa tutkailla eri vaihtoehtoja ensiviikolle suunniteltua kaksinkeskeistä parin päivän katoamista ajatellen, josko vaikka saisin jopa jotain aikaiseksi. Se on moro ja viettäkää mukava keskiviikko!