Pah ja pöh. Tässä se akka sitten vaan istuu ja ihmettelee. Tekemisen puuteko tässä muka vaivaa. Ei ole mahdollista, tekemistä kun tästä talosta löytyy aina, oli päivä tai kellonaika mikä hyvänsä. Mutta kun. Akka pällisteli juuri sen kriittisen hetken kun olisi pitänyt kantaa se akvaario yläkertaan. Ja kuinka siinä sitten kävikään?

Poika 14v tultiin hakemaan isänsä toimesta. Teini katosi suihkun kautta iltarientoihin. Irkku väänsi sitä muusia. Ja muisti vasta lapset syötettyään ja itsekin syötyään että pirskale niin, se akvaario. Siirtyy huomiselle näin ollen tuo touhu, yksin sitä en ulkosaunalta saa millään kannettua sisälle ja vielä vähemmän yläkertaan. Sen puoleen ei sen siivoaminenkaan käyttökuntoon kyllä kuulu irkun työnkuvaan. Jos kohta ei sen teinin öttiäisen siirtelyynkään häkistä a akvaarioon b. Siihen kun en luota puremattomuuden suhteen sataa, toisin kuin pojalla olevaan öttiäiseen.

Nyt olisi muuten lähes rauha maassa. Junnu painattaa pitkin pihaa kaverinsa kanssa, prinsessa riekkuu speden kanssa. Hitto, eihän täällä ole edes muita kuin me. Johan on markkinat! Tällainen lähes rauhallinen hetki pitää käyttää ehdottomasti hyödykseen ja irkku käyttää sen näin, plääsäämällä omiaan blogiinsa. Kunnon kotiäiti käyttäisi tämän ajan vaihtamalla petivaatteita. Järjestelemällä vaatekaappeja. Pyyhkimällä pölyjä baarikaapista, jonka laseja ei ole aiheellista sieltä pöydälle nostella speden pyöriessä jaloissa. Selvä tapaus, irkku ei ole kunnon kotiäitiä nähnytkään hetkeen.

Josta tulikin mieleen juttu jota jäin eilen miettimään kun luin yhtä lempiblogeistani. Postauksessa bloggaaja kertoi kuinka hänelle tuli seuraksi K-T (saakohan tätä nimilyhennystä mainita muissa blogeissa vai onko se intimiteettirikos?). Ja siitä irkku jäi sitten miettimään luettuaan selonteon siitä, kuinka nämä kaverukset olivat viettäneet hilpeää aikaa keskenään, että missä on irkun K-T? Ei ole irkulla K-T:tä ei.

Sen sijaan irkulla olisi T-T. Tiedättekö, Tuhma-Tiina. Joka on kyllä kiva Tiina mutta muuttuu sitten Tuhma-Tiinaksi jos siinä olusia maistellaan. Tuhma-Tiina kun tahtoo kuulua niihin ihmisiin jotka tahtoo AINA ja POIKKEUKSETTA muutaman olusen jälkeen baariin. Ollen yleensä jo siinä vaiheessa siinä kunnossa että ainoastaan vakibaari tämän huolii sisään. Ehkäpä siksi irkku ei T-T:een kanssa iltaa istukaan. Ei edes äärimmäisessä hädässä.

Onneksi Tiina on muuten kiva ihminen ja Tiinan kanssa on mukava höpistä vähän siitä sun tästä ihan milloin ja missä vain, mutta ei tosiaan niiden olusten kanssa.

Olisi irkulla myös A-J. Absolutisti-Jaana. Joka päätyi siihen, että hänen on lopetettava vallan olusien edes silloin tällöin maistelu koska hän on alkoholisti. A-J lyhenteenä olisi toiminut tuolloinkin, jos hän olisi siis alkoholisti. Irkun määrite kun alkoholistille ei ihan käy yhteen Jaanan määritteen kanssa. Irkusta ihminen joka juo kerran kuukaudessa tai kahdessa eikä harrasta salakännäilyä saati kaappijuoppoilua sen rehdin ottamisen lisäksi, ei ole alkoholisti.

Jaana oli mukava. Silloin joskus kun Jaana oli irkun ykkösystävä. Aika ja erilaiset elämänkäänteet vaan vei meidät erilleen. Eikä se suunta mihin Jaana lähti ollut irkun mieleen.

Irkusta on selvästi tullut vanha kun muistelee vanhoja ja haikailee menneitä. Siitä kielinee sekin, että irkun synttärit lähenee ja mitä tekee irkku? Laskee ikävuotensa väärin miettiessään paljonko täyttää. Ja juu ei, en laskenut itseäni nuoremmaksi vaan hah, vanhemmaksi kuin olenkaan. Vanhuus ei tule yksin, tulee väärien lukujen kanssa.

Ja nyt siirryn päivittämään tuota blogilaatikkoani, sieltä puuttuu pari lemppariblogiani joissa myös päivittäin piipahdan. Jos koko blogi katoaa taivaantuuliin niin tiedätte missä syy. Se on irkku se, tietotekniikan ihmelapsi, painanut väärää namikkaa päivittäessään. Se on moro!