Energiapommi. Tosin sen jäljiltä näkyvissä oli puolikuollut ja heikotusta poteva, mutta huom! kuumeeton akka. Ensinnäkin todettakoon että meillähän on alkamassa ihan näillä näppäimin (+-2 päivää) vellivapaa elämä joka tarkoittaa käytännössä erinäisiä öisiä raivareita makkarissa made by spede.

Kyllä, olemme totuttaneet meidän "vauvamme" käytäntöön, jonka mukaan kiikutamme illalla maate mennessämme tälle vellipullon (hyihyi, älkää langetko moiseen) sänkymme päätyyn josta tämä sitten a. havahdutettuaan meidät 2-3 välillä yöllä ja saatuaan "ei vielä"-komennon havahduttaa meidät b. uudemman kerran klo 4 kanttiin saaden ottaa putelinsa ja nautiskeltuaan sen, tekee paitsi omastaan myös meidän yöstämme vähintäänkin väsyttävän ja katkonaisen.

Sikälikin tämä energiapommi oli enemmän kuin paikallaan sillä tuntien speden sitkeyden tiedän että todennäköisesti en tule hetkeen nukkumaan kuin maks 2 tuntia kerrallaan ja senkin ihan vain hyvällä säkällä jos silläkään. Mutta tosiaan se energiapommi. Koska olin aamulla vähintäänkin kettuuntunut, ellen peräti v**tuuntunut, olin jo ahkerana täyttämässä pyykkäriä tiskarin huristessa taka-alalla kun ukko tokeni pedistä ylös.

Samoilla tulilla pesin paitsi vessan myös keittiön ikkunan, ruokin speden ja siirryin vähintäänkin ketterästi yläkertaan pesemään ikkunaa tenavien huoneesta. Päätä hieman jyhmi samalla mutta tuolle en antanut kummoista painoarvoa, siinähän jyhmi. Tässä kohtaa ukko oli jo kopistellut ulos, olen vuosikausia sitten tehnyt selväksi että voin, siis VOIN, hoitaa pihan ihan yksin ja kaikkineen itse KUNHAN JOKU MUU hoitaa syyshommat, ts haravoinnit ja muut vastaavat toimet.

Tässä kohtaa ukko on muuten ollut yllättävän sopeutuvainen kaikki nämä vuodet. Saatuani ikkunan kuosiin totesin ukon siskon tenavien ilmestyneen pihaamme yhdessä omien pienempiemme sekä ukon siskon eksän kanssa ja tuolloinhan se ulkotoiminta pääsi kunnolla valloilleen. Painelin siis alakertaan, imuroin, tyhjensin tiskaria ja pyykkäriä ja pesin lattiat ja kas, neljän kanttiin meillä oli paitsi pesty huusholli myös puunattu piha.

Itse olin ehtinyt istua jo pari tuntia ihaillen mittaria joka ei suostunut nostamaan lukemiaan yli 36.8 lukeman. Laittelin sapuskat penskoille ja kas, ukon siskon eksä kyseli josko tenavat voisi yöpyä vielä toisen yön heillä. Mikäs siinä, helpompi se toki minulle on. Jäimme siis ukon kanssa likipitäen kaksin nököttämään kaksin, mitä nyt spede virkisti iltatuokiotamme. Toki lahjoimme pienintämme nauravin nakein ja erinäisin muidenkin ekstrakivojen kanssa mutta pääsääntöisesti vain olimme.

Speden kuukahdettua unilleen otin puheeksi ukon vähintäänkin kyseenalaisen käytöksen. Hullua hurskaammaksi en toki tullut mutta ehkä joitain vivahteita sain otteeseeni. Pääasia, homma nakki, nakki piilossa vai miten se meni. Muilta osin ilta sujuikin lupsakkaan mukavasti ja niin. Voisin sanoa että olen varsin ilopilleri ja tyytyväinen.

Kas kun olen kuumeeton! Jiihaa! 6 päivää ja viimeinkin! KUUMEETON ILTA!!! Tosin keuhkot on kaiketi aikeissa muuttaa ajoittain naapuriin, mutta so what, antaa mennä. Akka on hilpiä! Ja tänään akka ottaa rela rela!