Spede on kuin onkin paremmassa kunnossa kuin eilen. Silmät tosin ovat vielä himppusen lupsallaan mutta syöminen onnistuu normaalisti. Kuumettakaan ei ole tainnut olla enää, ainakaan käsituntumalla kaveri ei tunnu siltä.

Sen sijaan junnu on kipeä. Isolla Koolla. Yö mökillä oli mennyt muuten hyvin, mutta junnu oli herännyt keskellä yötä itkemään älytöntä pääkipua, onneksi oli rauhoittunut takaisin nukkumaan hetken perästä. Ja junnun kohdallahan se on aina ollut varma merkki siitä että kuume lähtee nousuun. Niin kävi nytkin. Aamulla miehen serkku havahtui oviaukossa kurkkineen tulikuuman pikkumiehen itkuun. Päähän koski edelleen kovaa.

Mies lähti hakemaan junnua ja prinsessaa kotiin lähes samantien, junnu oli ollut todella kalpea ja kipuinen, istunut miehen serkun kanssa telkkaria katselemassa. Miehet olivat tietysti lyöneet viisaat päänsä yhteen ja antaneet junnulle pienen murun aspirinia. Muuta lääkettä kun talosta ei löytynyt. Onneksi ei löytynyt, kummallekaan valopäälle kun ei tullut mieleen että junnulle ei saa antaa kaikkia särkylääkkeitä ja että kannattaisi ehkä kysyä ensin että käykö kyseinen tabletti. Aspirinia en ole koskaan itse kokeillut tälle, mutta onneksi tuo ei vaikuttanut astman kanssa yhteen huonosti. Ibuprofeiinipitoisella lääkkeellä ukot olisikin olleet kusessa alle vartin, junnulla se laukaisee armottoman astmakohtauksen.

Kotiin palaili yöreissulta reissuun muuten tyytyväinen mutta erittäin kipeä ja kipeydestään harmistunut junnu. Ja jos oli spede eilen tuskainen ja kipeä, niin junnu on kertaa kymmenen. Onneksi junnu on jo sen verran isompi, että pysyy tiukasti paikallaan kun koskee. Edes vessaan poika ei ole pystynyt omin jaloin siirtymään vaan äiti on kantanut tämän. Vastaavaa päänsärkyä en ole tainnut itse kokea koskaan.

Nyt junnu vaikuttaa himppusen paremmalta, kiitos pronaxenin jota tälle tarjosin tunti sitten. Paremmalta tarkoittaa sitä, että poika pystyi syömään jäätelöä istuma-asennossa ja kävelemään vessaan. Toivottavasti tauti menee yhtä vauhdilla ohi kuin spedellä, tosin junnulla ei ole ollut suu vielä kipeä. Suun ympärillä onkin näppyä reippaasti joten ehkä ne sinne suuhunkin vielä eksyvät.

Edessä on siis rauhallinen viikko. On erittäin epätodennäköistä että junnu pääsisi eskariin ennen keskiviikkoa, jos vielä silloinkaan. Tällä kun on aina ollut tapana potea tautia kolme kertaa pidempään kuin muut tekee. En tiedä liittyykö se astmaan vai mihin, mutta muiden kolmen päivän kuume kestää junnulla viikon. Tyhmä juttu. On se.