Avioeroko tässä on kuulkaa lauantaina edessä? Kysynpähän vaan? Miten mahtaa irkun ja ukon käydä... Jännitystä ilmassa. No kuulkaa, ei hätää, ei tässä eroa olla tekemässä, mutta kyllähän tuo meitin lauantain ohjelma tulee olemaan sellainen, että tiukkaa vääntöä voi olla edessä koko rahalla. Tarkemmin 34 euron edestä. Ja syykin on kuulkaa erittäin looginen.

Irkkuhan on henkeen ja vereen Tapparan miähii. Ei kun siis naisii. Ukko taas Ilveksen mitä ne nyt olisi sitten... No kannattaja kuitenkin, sellainen fanaattinen malli. Ja niinpä niin, eiköhän me mennä sitten paikallismatsiin. Ilves-Tappara. Veikkaanpa, että siinä on aviollinen rakkaus koetuksella jo ekan erätauon aikoihin. Tiedä vaikka ihan kahdella eri taksilla huristeltaisiin sieltä ruokaravintolan kautta kotiin. Tyyliin "pää kii senkin APINA!"

No, totta puhuakseni, en usko että ihan pelkän jääkiekkomatsin avulla saadaan julmettua sotaa, mutta kyllä siitä jälkipuintia on tiedossa. Sitten kun ollaan kotiin asti päästy ja omaan saunaan. Voidaan siinä sitten kilvoitella löylyn otossa ja katsoa että kumman joukkueen kannattaja on kovempi luu noin lämmön suhteen. Irkku suorastaan kannattaa tätä ajatusta, eikä vähiten siksi, että irkku tiputtaa ukon lauteilta mennen tullen jos löylynheitosta kisataan. Eli jos Tappara saa kuonoon kaukalossa, ottaa irkku sitten erävoiton Tapparan nimiin kotosaunassa.

Tautitilanne talossa on sikäli elänyt, että terveiden kirjoihin on päätynyt jo suunnilleen kaikki. Poika 13v viettää tämän päivän vielä kotona, johtuen kahden oireettoman päivän säännöstä, mutta muu sakki onkin koulukuntoista. Poika 11v on jollain ihmeellisellä ilveellä vielä säästynyt koko taudilta, ja nyt irkku sitten jännittääkin että näinköhän se on sitten juuri tuo joka kaataa vuorostaan lauantain suunnitelmat. Pirulavita, sitten saattaa kyllä irkulla mennä jo kuppi nurin. Ja pari muutakin vempainta.

Ja koska meillä oli jo aiemmin se vesirokkoepisodi, niin nyt irkku jännittää lisäksi sitäkin. Junnun posket kun on täynnä pientä omalaatuista näppyä. Jotka saattavat hyvinkin olla vesirokkonäppyjen alkuasteita. Tai vaihtoehtoisesti vain tulosta pakkasista, junnulla kun tuppaa olemaan atooppinen iho kasvoissa ja toisinaan pakkaset paitsi pamauttaa kasvojen ihon rutikuivaksi, saa niihin nousemaan omalaatuisia näppyjä.

Ja nyt kuulkaa. Irkulla on paljon ohjelmaa tiedossa tänään, tyyliin pyykkiä, imuria, ruokaa ja sämpylää. Potkien suurin osa tulee tehtyä, mutta pakko se on. Ai niin, muistaessa vielä, nyt on makkarissa se uusi ihmeellinen taulutelkkari jonka olisi ilmeisesti pitänyt kirvoittaa irkussa taputtelua, hymäilyä, onnen hihkaisuja ja silleen. Ukossa kun se aiheutti kaikkia näitä ja lisäksi vielä tiukan session makuuta sängyssä ja eri säätöjä tehdessä. Löysipä ukko sieltä säätöjen seasta irkullekin upean jutun, eli tekstizoomauksen. Ja kyllä, irkku näkee tekstit ilman silmälaseja nyt sängystä, harmi vaan että irkku on edelleen niin tylsä että laittaa silmät kiinni sänkyyn mennessään.

Tämä tästä. Menen potkimaan itseäni. Se on moro ja viettäkää sellainen hilpiä pikkulauantai!