Masussa siis. Ollut jo pari tuntia. Muksahtelua ja muljauksia. Onneksi vaavi on pysynyt pää alaspäin. Kiltisti niinkuin kunnon kansalaisen kuuluukin. Edelleen ongelmia ja päänsärkyä äidille tuottaa supistukset. Osa niistä on hällä-väliä-versioita eli ällöttävän tuntuisia kiristelyjä, mutta joukossa on myös niitä jotka tuntuvat viiltona kohdunsuulla. Ei kivaa. Kovin luottavainen olo ei siis ole, ainakaan sen suhteen että sinne laskettuun aikaan päästäisiin. Kunhan edes teinin rippijuhlien yli, sekin olisi puoli voittoa.

Tottahan kävin kaivamassa tietoakin niistä, supistuksista siis, joka on sikäli typerää että tiesin jo ennakolta kaikki mitä kaivoinkin. Hyvää muistinvirkistystä silti, vai? Yksi uusi lause osui tosin silmiini, "jos supistukset työntävät lasta alaspäin synnytyskanavassa". Mielenkiintoinen lause, ja omiaan laittamaan äidin pään taas sauhuamaan. Maha on tippunut niin alas kuin olla voi, rintojen ja vauvan pepun välissä on käden levyinen lattea kohta. Istuminen ei aiheuta minkäänlaista epämukavuutta kylkiin, toisin kuin teki vielä reilu viikko sitten.

Näinköhän se ennakoi ja kai se pölhö tajuaa silti kasvaa siellä vielä sen pari kuukautta ainakin. Toinen mikä aiheutti päänvaivaa irkulle oli lääkäripäivillä tehty toteamus jonka mukaan aiempi ennenaikainen synnytys lisää ennenaikaisen synnytyksen riskiä seuraavassa raskaudessa 4% ja monisikiöinen raskaus puolestaan 8%. Nyt saisi joku selittää minulle, siis joku joka asioista todella tietää, vaikuttaako se millään tavalla kun alkujaan raskaus on ollut monisikiöinen?

Odotukseen se näemmä vaikuttaa, edelleen ollaan toispuoleinen, vasemmalle puolelle mahduttaisi komeasti vesimelonin, oikea puoli onkin vauvaa täynnä. Onko siis ihme jos mietin yhä uudelleen ja uudelleen vaikuttaako se myös synnytykseen. Hassuja mietteitä, taas kerran.