Jos kohta eilinenkin meni kiitolaukkaa niin tämä päivä vasta onkin vauhdilla hujahtanut iltapäivään. Minä en kertakaikkiaan suostunut nousemaan sängystä aamutuimaan, en sittenkään että spede kaipaili velliä enkä sittenkään että junnu niiskutti, pruuskaili ja teki mitä erilaisempia ääniä tuottavia juttuja aamutuimaan. Ehei, minä totesin toiselle että ole hyvä, kiskaise velli ja NUKU ja junnulle että ei auta, tähän aikaan NUKUTAAN.

Kello oli hyvinkin lähempänä puoli kahdeksaa kuin seiskaa kun viimein suostuin nousemaan ja se se olikin hyvä juttu, virtaa oli näet kuin pienessä kylässä kun nousin. Aamusumpit, netin selailu, hetkittäin loikkimista suuntaan a ja suuntaan b sen mukaan mitä tenavat keksi pyytää ja puhelu anopin kanssa joka kiitolaukkaili hetken perästä piipahtamaan "aamukahvilla". Tällä näet oli etsinnän alla katsastusasema joka olisi toiminnassa lauantaina ja vieläpä katsastusasemien lakon aikaan. Asema löytyikin aika nopeasti kun sitä netin kautta hetken kaivelin ja anoppi suuntasi kahvinsa juotuaan kyseiseen osoitteeseen.

Lähes heti anopin lähdettyä aloin kaivella vaatteita spedelle ja hopottamaan muita tenavia pukeisiin, poika 13v joka kotiutui eilen aamusella oli jo tuossa vaiheessa lähtenyt frisbeegolfia pelaamaan keskustaan. Me muut suuntasimme kohti sittaria, ajatuksena oli että jos onni oikein lykästäisi niitä Mikki Hiiri-pehmoleluja olisi siellä edelleen. Tilanne kun on se, että spede ei leiki juuri muilla leluilla kuin autoilla ja Mikki Hiirellä joka on junnun ja joka on junnullekin kovin tärkeä eli lähes joka ainoa aamu tällä viikolla olen kuunnellut puoli kuudelta julmettua riitaa siitä kuka sitä Mikkiä pitää kainalossaan siinä vaiheessa kun äiti toivoo lisäunta.

Iltaisin spede on mennyt junnun Mikki kainalossa nukkumaan ja tunti myöhemmin Mikki on kaiveltu speden alta ja ojennettu yöunille kömpivälle junnulle joka tahtoo myös ehdottomasti Mikin viereensä. Ei siis ihme että aamuisin siitä riidellään, kumpikin kun tahtoo nukahtaa mokoma pehmo kainalossaan. Todettakoon vielä että spede ei katsele muita elokuvia kuin Mikki Hiiren kerhotaloja eikä tämä välitä katsella muita lehtiä kuin Aku Ankkoja joissa pallokorva saattaa hyvinkin näkyä. Pitkälle kehittynyt addiktio siis.

Onni oli myötäinen ja sittarissa oli kuin olikin Mikki Hiiriä jäljellä. Oli siellä toki paljon muutakin lapsia sykähdyttävää, jokainen tenava kun sai ottaa 20 euroa omia rahojaan mukaansa ja ostaa jotain haluamaansa kaupalta. Prinsessa osti nallen jolla on oma kantokoppansa ja hoitovälineensä, junnu päätyi pieneen vesipyssyyn ja isoon valokivääriin, sotaisa luonne kenties (?) ja spede. No spedellä oli enemmän rahaa mukanaan, tällä kun sitä on kummisedän tuomana ja ukon säästämänä kohtuullisen mukava summa kotosalla eli poika palaili kauppareissulta paitsi se Mikki Hiiri kainalossa myös Mikki-pallo, puhuva Lauri-formula ja Mikki Hiiren-kerhotalo-DVD kassissa.

Samalla reissulla tehtiin ruokaostot ja kotosalle kun ehdittiin ruokin ensin tenavat ja sen perään siivoilin jääkaapin, purin kauppakassit ja manailin muistiani joka oli haperona muistanut kyllä siilien jauhelihan mutta unohtanut kissannapit näiden eväistä. Pyörähdin pikaisesti lähikseltä hakemassa nappulat kun sain keittiön kuosiin tenavien ruokailun jälkeen ja kotiuduttuani tuunailin salaatin ja keittelin itselleni kesäkurpitsaa pastakastikkeella ruoaksi.

Ja hitsi, nyt on jo iltapäivä. Siilien puuro on jäähtymässä, nappulat turpoamassa ja tenavat yllättävän rauhallisia. Minä siirtelin hetki sitten Tommi Läntisen levyjä vinon pinon koneelleni ja nautin nyt 12 vuoden takaisista muistoista joita ne herättää soidessaan. Jo eilen päässä soi pitkään ja hartaasi "Mä en haluu muistaa"-biisi. Merkillistä. Etenkin kun en muista ihan hetkeen Läntistä kuulleeni missään mediassa.

Eilen ehtoolla saunoimme tenavien kanssa ja pakko todeta että itse järkytyin omista touhuistani löylyissä. Minun tuli näet juotua puolitoista litraa (!!!!) vettä lauteilla. Ihan tuosta vaan. Kun janotti. Edellisellä saunakeikalla en huomannut edes koko asiaan kiinnittää huomiota mutta tosiaan, join minä silloinkin koko puolentoista litran limppapullollisen vettä. Vaan hitsi, oli se hyvää. Jotenkin tuntuu että vasta viime aikoina vesijano on yltynyt ihan järjettömästi. Päivälläkin tulee juotua mukitolkulla vettä, lähes aina keittiön hanan ohi mennessä on pakko kulauttaa lasillinen vettä huiviinsa. Olenkohan minä vanhenemaan päin? *reps*

Eilinen päivä oli joka tavalla aivan uskomattoman kiva päivä, meillä ei ole ihan hetkeen niin kivoja päiviä ollutkaan vaikka yleismukavia onkin ollut. Onkohan meihin iskenyt joku salakavala kivakiva-tauti? Mene ja tiedä, eilen lähdimme aamusta vauhdilla koko porukalla kävelylle, poika 13v tuli polkupyörällä meidän muiden tahtiin, matkalla poikkesimme lähiksestä jäätelöt ja ehkä se yhteinen kävelyreissu aamutuimaan sai tenavatkin sitten supermukavalle päälle, lapsoset ei muistaneet koko päivänä riidellä.

Pitkin päivää siivoilin, kokkailin, touhusin mitä milloinkin milläkin hetkellä ja nautin ihanan hyväntuulisista tenavista. Illansuussa poika 15v lähti skootterilla tyttiksensä kanssa isälleen ja me painelimme sinne saunaan. Toisin kuin yleensä, spede ei jaksanut kovin kauaa saunoa ja prinsessakin tahtoi sisälle hetken löylyissä istuttuaan, niinpä kannoin speden sisätiloihin julmetussa vesisateessa ja hölkkäsin vauhdilla takaisin saunalle jatkamaan junnun kanssa saunottelua.

Iltapalaksi tenavat toivoi pannulla paistettuja makkaroita ja tokihan niitä oli heille tehtävä, oli he ne ansainneet oltuaan kuin ihmisen mielet koko päivän. Yhdeksältä nakkasin junnun ja prinsessankin kyljelleen, spede ehti kasilta simahtaa ennen kuin ehdin makkariin asti muilta touhuiltani. Normaalista poiketen ukko kotiutui töistä tunti aiemmin kuin iltavuoroviikolla yleensä ja minä istuin virkkuukoukku kädessä ja punaviinilasi nenän alla tämän töllötellessä jalista.

Oli muuten hyvää punaviiniä jonka appiukko minulle toi vaikka en minä sitä koko pulloa sentään innostuksissani juonutkaan. Punaviini vain tuppaa vanhenemaan suht nopeasti eli tuo puolikas pullo joka sitä jäi pitänee juoda muutaman viikon sisällä pois tai muuten se menee etikaksi. Ehkä otan sen sitten mökille mukaan ensi viikonloppuna? Vaan juu, taidanpa siirtyä tyhjentämään pyykkäriä, urakka pyyhkeiden vallankumous kun alkaa olla loppusuoralla.

Se on moro ja viettäkää erikiva lauantai!