Ja silleen. Sanon minä että on nämä aamut takkuisia aina vaan. Ennen viiden-kuuden väliin reippain mielin herännyt ihminen kurkkii kelloa kuuden kanttiin ja antaa itselleen vielä puoli tuntia armonaikaa kun ei-vaan-tahtoisi-nousta. Eikä se tahdo yhtään sen enempää nousta puoli seiskaltakaan mutta kun se on pakko jos aikoo ehtiä edes kupposen teetä juomaan ilman rähisevää, kähisevää tai mölisevää lapsilaumaa. Blaaaah.

Onneksi, kyllä vaan, onneksi, eilen satoi lunta hieman enemmän. Ei ainakaan ole ihan niin pimeää ulkona kuin aamuisin on viime aikoina tupannut olemaan. Toisaalta taas, voi halvatun halvattu että ovat luvanneet muutamaa plusastetta päiväksi. Siinä ei paljon parin seuraavan yön pikkupakkaset lohduta. Luvassa on siis märkäkoipisia kakaroita jotka suikkelehtivat pulkkamäkeen palatakseen sieltä myös housuiltaan märkinä. Huoh.

Olen tässä harkinnut ja tuuminut junnun synttäreitä. Kas kun nehän joudutaan pitämään kaksiosaisina eli kaverisynttärit ja sukusynttärit olisi luvassa. Kaverisynttäreitä olen suunnitellut jo ensi keskiviikolle, tosin ne hiivatun kutsut on tekemättä, ja suku synttäreitä taas torstaille. Oikea päivähän on perjantai mutta jotenkin en ole halukas haukkaamaan kenenkään saunaillasta/vapaaillasta/rentoutumisillasta tunteja pois. Toisaalta, itseänikään ei nappaa järkkäillä mitään enää lasten koulunviikon päälle joten sikäli arki-illat on helpommat.

Toisaalta, ehkä arki-illan kohdalla tämä sakki liikkuukin helpommin? Minusta kun on jo iät ja ajat tuntunut että junnun synttärit on olleet pahemman luokan ongelma osuen juuri siihen ärhäkimpään lenssuaikaan jolloin osa porukasta peruu tulonsa nimenomaan lenssun vuoksi ja osa siksi että on liukasta / kylmää / pimeää / ruotsin alkeistunti / jumppa jne jne. Tiedän, kuulostaa kertakaikkisen hassuilta syiltä mutta siinä oli vain osa junnun synttäreiden kohdalla käytetyistä syistä miksi synttäreille ei ole voitu tulla.

Kaverisynttäreille sen sijaan riittänee sakkia joten niiden suhteen lienee pakko suunnitella paitsi sitä vierasmäärää myös hieman jotain ohjelmaakin. Poikavoittoinen porukka kun toki keksii sitä ohjelmaa ihan itsekin mutta kaikki tietänee että silloin siihen liittyy monesti erittäin riehakkaita / vaarallisia / meluisia juttuja. Ei kiva siis. Toisaalta minä en ole mikään ohjelmatoimisto enkä näin ollen ole koskaan ollut, toisin kuin esim ukon sisko, ideoimassa erinäisiä leikkejä, askarteluja, kilpailuita jne lapsille. Luulenpa että koetan nakittaa ohjelmatoimiston virkaa hoitamaan teinin, tämä on ollut aika haka kyseisissä jutuissa.

Koska kello rientää huolestuttavaa vauhtia kohti seitsemää ja näin ollen sitä aikaa jolloin minun on pakko herätellä ensimmäiset koululapsoset lienee syytä lopetella tätä postausta. Todettakoon loppuun että lindorff on prseestä samoin kuin kuvaverkko, joka on oikeastaan vielä enemmän prseestä kuin lindorff ja paitsi että olen tehnyt näitä toteamuksia firmoista jotka ovat prseestä olen myös saatellut postipojan hellään huomaan soololle lähteneen pipon. Tai niin, saattelin sen pojan 16v hellään huomaan joka puolestaan saatteli sen postipojan... No tiedätte kyllä.

Tämän lisäksi olen ollut kivakivaäiti ja katsellut junnun seurana Näin koulutat lohikäärmeesi-elokuvan prinsessan viuhtoessa kaverillaan, leiponut vaahtokarkkimuffinseja ennen kyseistä leffasessiota ja hakenut kännykkäni huollosta. Olen myös, osoituksena kivakivaäiti-luonnostani, tehnyt kananmunakastiketta ja keittänyt perunoita pojille 14 ja 16v muiden evästellessä edelleen jauhelihakeittoa. Tänään onkin vuorossa muiden sapuskaan keskittyminen, pojat jatkanevat munakastikelinjalla.

Näiden pitkällisten toteamusten myötä se on moro ja viettäkää erittäin kivakiva keskiviikko, lupaan pyrkiä samaan vaikka tämä aamu nyt ei kummoisia lupaakaan.