maanantai, 2. huhtikuu 2007
Rosvosoppa
500g palsternakkaa
500g juuriselleriä
500g porkkanaa
500g sipulia
300-400g tomaattipyrettä
2-3tl valkopippuria
n. kilo perunoita
800g jauhelihaa
7l vettä
5 lihaliemikuutiota
3-4tl suolaa
2-3 paprikaa
Kuori palsternakka, juuriselleri ja porkkana ja raasta ne karkeaksi raasteeksi tai suikaloi ohueksi. Kuori sipulit ja pilko pieneksi. Freesaa kaikki aiemmin mainitut kasvikset pannulla, huuhtele pannu välissä ja kaada huuhdeliemi kattilaan. Pyörittele tomaattipyre ja valkopippuri keskenään kuumalla pannulla. Lisää loput nesteet, lihaliemikuutiot ja suolaa, anna kiehua miedolla lämmöllä. Itse annan keiton muhia pari-kolme tuntia jopa niin, että olen lisännyt sinne jo jauhelihan.
Paista jauheliha ja lisää kattilaan, kuori perunat ja raasta karkeaksi tai suikaloi ohueksi ja lisää keittoon. Kun perunatkin on kypsyneet tarkista maku ja lisää joukkoon kuutioidut paprikat.
Seuraksi sopii loistavaksi vaalea leipä, joko patonki tai tuoreet sämpylät.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.