Kaivelin eilen suklaahyydykekakkuohjeita netin ihmeellisestä maailmasta ja törmäsin Toverusten Tortut-blogissa varsin passelilta vaikuttaneeseen ohjeeseen. Ja sitä se olikin, hieman muokkailin vielä itse johtuen lähinnä siitä, että kakku olisi jäänyt kovin matalaksi ja minä halusin korkeutta kakkuun joten tästä syntyikin kahden suklaan liitto.
Pohja:
150g digestiveä
75g voita tai margariinia
Murskaa keksit. Lisää sulatettu rasva. Painele seos irtoreunaisen vuoan pohjalle.
Täyte 1:
150g Lontoonrae-suklaata
150g ranskankermaa
½ dl sokeria
2 munaa
½ dl kahvia
4 liivatetta (liota kylmässä vedessä pehmeiksi, muista puristella ylimääräinen vesi pois ennen kuumaan kahviin liotusta)
2 dl vispikermaa vaahdotettuna
Sulata suklaa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Liota pehmenneet liivatteet kuumaan kahviin. Sekoita sulatettuun suklaaseen ranskankerma, kahvi-liivateseos ja munasokerivaahto. Sekoita lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma. Kaada täyte pohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa pari-kolme tuntia.
Täyte 2:
150g Taloussuklaata + 50g lontoonraesuklaata
150g ranskankermaa
½ dl sokeria
2 munaa
½ dl kahvia
4 liivatetta (liota kylmässä vedessä pehmeiksi, muista puristella ylimääräinen vesi pois ennen kuumaan kahviin liotusta)
1 tl vaniljasokeria
2 dl vispikermaa vaahdotettuna
Sulata suklaa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Liota pehmenneet liivatteet kuumaan kahviin. Sekoita sulatettuun suklaaseen ranskankerma, kahvi-liivateseos ja munasokerivaahto. Sekoita lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma. Lisää hyytyneen Lontoonraesuklaahyydykekerroksen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3-4 tuntia, mielellään vaikka seuraavaan päivään.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.