Kaivelin eilen suklaahyydykekakkuohjeita netin ihmeellisestä maailmasta ja törmäsin Toverusten Tortut-blogissa varsin passelilta vaikuttaneeseen ohjeeseen. Ja sitä se olikin, hieman muokkailin vielä itse johtuen lähinnä siitä, että kakku olisi jäänyt kovin matalaksi ja minä halusin korkeutta kakkuun joten tästä syntyikin kahden suklaan liitto.

1281601053_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Pohja:

150g digestiveä

75g voita tai margariinia

Murskaa keksit. Lisää sulatettu rasva. Painele seos irtoreunaisen vuoan pohjalle.

Täyte 1:

150g Lontoonrae-suklaata

150g ranskankermaa

½ dl sokeria

2 munaa

½ dl kahvia

4 liivatetta (liota kylmässä vedessä pehmeiksi, muista puristella ylimääräinen vesi pois ennen kuumaan kahviin liotusta)

2 dl vispikermaa vaahdotettuna

Sulata suklaa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Liota pehmenneet liivatteet kuumaan kahviin. Sekoita sulatettuun suklaaseen ranskankerma, kahvi-liivateseos ja munasokerivaahto. Sekoita lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma. Kaada täyte pohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa pari-kolme tuntia.

Täyte 2:

150g Taloussuklaata + 50g lontoonraesuklaata

150g ranskankermaa

½ dl sokeria

2 munaa

½ dl kahvia

4 liivatetta (liota kylmässä vedessä pehmeiksi, muista puristella ylimääräinen vesi pois ennen kuumaan kahviin liotusta)

1 tl vaniljasokeria

2 dl vispikermaa vaahdotettuna

Sulata suklaa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Liota pehmenneet liivatteet kuumaan kahviin. Sekoita sulatettuun suklaaseen ranskankerma, kahvi-liivateseos ja munasokerivaahto. Sekoita lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma. Lisää hyytyneen Lontoonraesuklaahyydykekerroksen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3-4 tuntia, mielellään vaikka seuraavaan päivään.