Aamulla, ennen kuin koko talo oli herännyt, innostuin leipomaan pullaa. Aamutuimaan kun ei kovin kovaäänisiä kotihommia viitsi tehdä, ennemmin antaa kaikkien joille unta riittää, nukkua rauhassa. Taka-ajatus toki oli jo olemassa, eli tuumin mielessäni että pullat jotka jää syömättä iltaan mennessä, päätyvät lasten mahaan illalla iltapalan muodossa. Okei, okei, ei maailman terveellisin iltapala mutta aina välillä kunnon herkuttelu omituiseen aikaan on paikallaan.

Iltapalaksi oli siis köyhiä ritareita. Voisilmäpullista tehtynä. Tein kerran aiemminkin niistä ja vaikka tuolloin epäilin, että toimiiko systeemi halkaistuista voisilmäpullista tehtynä niin kyllä se toimi, liotusaikaa piti vain pidentää. Eli köyhien ritarien simppeli ohje:

Pullapitkon siivuja, vaaleaa vehnäleipää tai voisilmäpullia (noin 10-15 siivua tai 10 halkaistua pullaa)

3 dl maitoa

2 kananmunaa

3 rkl sokeria

1 tl vaniljasokeria

 

Sekoittele maito, munat ja sokerit laakeassa kulhossa, laittele pullat/leivät likoamaan liemeen ja paistinpannu kuumenemaan. Paista kauniin värisiksi kummaltakin puolelta pannulla. Toimituksen huom, jos haluat vielä rippusen epäterveellisempiä ja makeampia ritareita, käytä suht reippaasti rasvaa ja ripottele paiston aikanakin ohut kerros paistosten pinnalle.

Loistavaa hillon ja kermavaahdon kanssa, mutta vallan mainioa myös ihan sellaisenaan. Ja kaikki män.