Tai no en kirjaimellisesti, mutta havaitsin itsessäni vian joka kaipaa huomioa. Okei, vika on ollut jo aiemminkin, eli ei uusi juttu, mutta se on näemmä pahentunut ja reippaasti. Totesin näet kulkiessani, etten erota katukylttejen tekstejä kadun toiselta puolelta. En sittenkään vaikka kakkulat on tiukasti nenällä. Näkö on näemmä huonontunut ja paljon viime kerrasta, josta tosin on aikaa. Uusin silmälasini häidemme kunniaksi eli viisi vuotta sitten, kuukauden suunnilleen vajaan. Voisi jopa sanoa että huolestuttamaan ihan kävi.

Minun silmissänihän huomattiin vika aivan säkällä ja sattumalta. Koulun terkka tutki näköä aika-ajoin kun kärsin päänsäryistä, aina näköteho oli riittävä eikä lähetettä laitettu silmälääkärille kunnes erään kerran terkkarin mitta tuli vain täyteen ja tämä pyysi koululekurilta lähetteen. Tulos, erittäin pahasti vikaa silmissä. Silmälasit asap joilla korjattiin pystysuoraa erittäin voimakasta piilokarsastusta. Myöhemmässä vaiheessa kysyin mahdollisuutta piilareihin, ainakin tuohon aikaan vastaus oli aina "ei mahdollista".

Muutama vuosi takaperin jäin kuuntelemaan silmälääkärin haastattelua radiosta, jossa tämä totesi yksikantaan kyseisen vaivan saattavan johtaa iän myötä sokeutumiseen. Näinköhän. Pitääkin kuuklailla tietoa, sen verran kuitenkin säikähdin näköhavaintoani tai lähinnä sen puutetta. Lisäsäpsyt sain tänään kun väsyneenä menin vessaan ja peilistä katsoi pahan silmän osalta puolitehoisesti luomi auki oleva nainen. Menen siis tutkimaan. Hitto tässä nyt sokeutumaan jouda...