Kyllä! Piha on nyt laitettu kesäkuntoon aina nurmikkoa, pensastukia ja kukkapenkkien kitkemisiä myöten. Jes! Vaan olipa siinä urakka, eilen aamulla ysiltä hyppäsin autoon ja kaahotin käymään tokmannilla pensastukiostoksilla eikä aikaakaan kun olin jo ihmettelemässä miten ne laitetaan. Karviaispensaat näyttää ihan HIEMAN toiselle kun ne on karsittu kuolleista oksista, niiden alla kasvaneet rikkaruohot on revitty pois ja pensaat seisoo ryhdikkäinä tukiensa keskellä. JES! Ruohonleikkuu helpottuu takuulla ja paljon siltä alueelta.

Vaan voi sitä risumäärää jonka karviaispensaatkin luovutti. Parissa päivässä olen kiikuttanut valehtelematta viisi kottikärryllistä risuja saunan taakse eikä ne ole olleet mitä pieniä kärryllisiä vaan niin kukkuroilleen lastattuja että kärryjen lykkääminen on ollut suunnilleen taitolaji. Huh! Karviaispensaiden tukemistouhut keskeytti tasan tarkalleen yhtäkkinen tarve kipaista kelaan. Palkkanauhat kun kolahti postilaatikkoon, sekä siltä neljän päivän ohjaajan sijaisuudelta että siltä yhden päivän opesijaisuudelta. Sijaisuudet on saaneet lievää hämminkiä aikaan työmarkkinatukihakemusteni kanssa.

Kun aiemmin riitti että täytin pelkän ilmoituksen neljän viikon jaksolta ja kiikutin mahdolliset palkkanauhat kelaan nähtäviksi niin se oli sitä myöten selvää, nyt järjestelmä on tehnyt jonkin tepposensa ja työmarkkinatuki oikeuteni päättyy aina edelliseen haettuun neljään viikkoon ja joudun täyttämään kokonaan uuden hakemuksen. Olipa hyvä että eilen siirryin suosilla sinne kelaan istumaan kotvaksi, mukava neito tiskin toisella puolella tutkaili tietojani ja totesi että jaa kappas, täällä on nyt tällainen ja tällainen ja klik klik klik, no nyt sen pitäisi jatkossa toimia taas pelkällä ilmoituksella.

Hyvä niin sillä hakemuksen käsittely tuntuu kestävän aina pidempään kuin pelkän ilmoituksen, olkoonkin vaikka niin että ilmoituksen aikana olisi ollut palkkatyössä ja kiikuttaisi niitä palkkanauhoja kelaan. Nyt sisässä on kuitenkin se hakemus joten nähtäväksi jää kauanko käsittelyaika on, tyttönen kyllä väitti ettei se kestä millään yhtä kauan kuin uudet hakemukset joiden käsittely saattaa hyvinkin viedä sen pari-kolme viikkoa.

Kotona jatkoin karviaispuskissa notkumista ja kas, pääsin puolen päivän jälkeen keskittymään vain ja ainoastaan siihen nurmikon leikkuuseen. Vaan olipa kuulkaa urakka! Talven jälkeen nurmikko on saanut kasvaa ja rehottaa ihan omia aikojaan ja ei liene kenellekään yllätys että osa pihasta oli kasvattanut jo liki puolimetrisen voikukka-ruohopeitteen päälleen. Ruohonleikkuri huokaili ja köhi pahimmissa kohdissa mutta leikkasi se sentään, leikkaussysteemi oli tosin juuri se ankea metri eteen, metri taa, metri eteen, metri taa.

Kahdelta olin pihan osalta valmis. Muutaman oksan vielä katkoin mm syreenistä ja pihan perällä kasvavasta lepästä mutta siinä se sitten olikin ja johan tuli pihasta komea. Rauhassa rehottamaan päästetty nurmikko on kerännyt mielettömän määrän tuuheutta itseensä, tai siltä se ainakin näyttää sillä nurmialue on kuin englantilaisista elokuvista vihreytensä ja tasaisuutensa osalta. Kesäkukat enää uupuu mutta niitä en taida ihan vielä malttaa laitella. Tai jaa, voisinhan minä nostaa ne aina yöksi kuistille jos hallaa luvataan joten sikäli...

Eilinen riekkuminen pihamaalla aiheutti lieviä kiputiloja mm niskaan ja hartiaseudulle. Olinkin jo illansuussa jokseenkin korpeentunut siihen että päänkääntely aiheuttaa huimausta. Höh. Ehkä minun pitäisi tehdä itselleni asentohoito, josko kyse onkin asentohuimauksesta? Se huimaustaipumus kun tuntuu jatkuvan näin aamullakin joten aika monet tähdet tässä on tullut jo katseltua kahvikupin ja bloggauksen parissa.

Illalla infoilin kouluttajaa siitä että en pääse kesäriehaan, en minä tosiaankaan raaski laitella liki 250 euroa lapsen yhden päivän hoitoon. Muut mahdolliset hoitajat oli himppasen vähissä, kaikilla kun tuntuu olevan jotain menoa tai ohjelmaa tai kuvioa tai simppelisti töitä. No, toisaalta ehkä hyväkin, spede kehitti itselleen julmetun lenssun loman alkamisen kunniaksi. Kiva. Pitkin aamuyötä kuuntelin kuinka tämä yski ja niiskutti unen keskellä, johan tuolla illallakin oli julmetut tolpat nenän alla. Höh.

Tänään pitäisi lähteä ukon kanssa kaupoille nyt aamusta. Ehkä kurkin niitä kesäkukkia samalla kertaa sillä tokihan se olisi mahdottoman kiva saada piha täysin kuosiin nyt yhdellä rysäyksellä. Pioni on kasvattanut jo puolimetriset varret, kuunlilja on puskenut itsensä likipitäen täyteen korkeuteensa mutta levittänyt se ei vielä ole lehdistöään ja jalopähkämö on jatkanut kiihkeää leviämistään. Pitäisiköhän tässä kohta kaivella uutta kukkapenkkiä sille johonkin päin pihaa? Liljatkin seisovat ylväinä ja tuuheina omalla alueellaan joten kasvien ajoittainen siirtely tuntuu olevan varsin hyväksi niille.

Oikeastaan pihasta ei puutu kuin pari juttua niin olisin totaalisen tyytyväinen siihen; terassi ja kunnon grilli. Suoraan sanottuna olen jokseenkin korpeentunut pyöreään hiiligrilliin sillä se nököttää aina missä sattuu. Kaasugrilli olisi toisaalta ihan jees vaikka eniten toivoisin saavani pihaan kiinteän muuratun grillisysteemin jossa voisi grillailla vaikka puilla halutessaan. No, ehkä vielä joskus, tai sitten ei.

Vaan jaa, luulenpa että siirryn vähitellen aamu-uutisten kautta herättelyä suunnittelemaan. Se on moro ja viettäkää kivakivaperjantai!