Räkätauti. Tehokkaana Spedellä. Millään tapaa ei mieltä rauhoita tieto siitä, että riskiraskausmammoja ollaan siirtämässä Ruotsiin tänään, vaikkakin vain kaksi. Millään tapaa ei mieltä rauhoita tieto, että sydänleikkauslapsia kuljetetaan Saksaan. Millään tapaa ei lohduta tieto, että tekstipuolella on lähennytty toisiaan, siis valtakunnansovittelijan mukaan. Millään tapaa ei kuulkaa lohduta niin. Tuskinpa, toivottavasti ainakaan, Spedellä iskee tarve lääkäri- sen enempää kuin sairaalahoitoonkaan.

Mutta jos niin käy, ja hoito ei järjesty niin ette ikinä arvaa kenen syyksi irkku sen laskee? Ehei, ei hallituksen. Ei työnantaja puolen. Silloin valitettavasti tulen kääntämään syyttävän sormeni Tehyläisiä kohti. Ei kukaan voi kerralla vaatia samankokoista palkankorotusta kun jollain vielä huonommin palkatulla alalla koko palkka on... Ei vain voi! Huomasin vielä yhden aika ison epäkohdan tässä lakkomeiningissä, tai miksi sitä sitten kutsutaankaan. Arvatkaapa ketkä tässä ovat maksumiehinä? Siis ketkä tästä eniten kärsii? Ne joilla ei ole varaa tai vakuutusta niin että voisivat painella suoraan yksityiselle puolelle lakon ajan. Irkullakaan ei ole rahaa, mutta irkulla on yksi onni. Tai kaksi.

Yksi onni on se, että irkulla on Visa. Toinen onni on se, että irkulla on myös pankin antama lupaus siitä, että ns pikalaina järjestyy tarvittaessa. Näihin kahteen onneen minä nyt tuudittaudun, eli jos kävisi niin hiton huonosti että Spede tosiaan tarvitsisi sitä akuuttihoitoa, tai kuka muu tahansa tämän perheen jäsenistä sillä aikaa kun julkinen ei pelitä, niin sitten mennään yksityiselle puolelle ja jätetään joulut viettämättä että saadaan velat hoidettua. Tämä tästä, kiukkua pukkaa kun vain ajattelenkin asiaa.

Tänään ajattelin tehdä perunamuusia ja nakkikastiketta. Paitsi junnulle, joka ei pidä muusista. Syököön spagettia tuo. Ja koska ajattelin, niin menenpä nyt sitten myös hoitamaan toteutusta, kun tuo Spedekin nukahti isänsä viereen masu täynnä. Moro ja hiton hyvää keksiviikkoa!