Ah mikä viikonloppu! Olipa kertakaikkisen hassun hauskaa ja mukavaa, etten sanoisi. Lauantaina ukko singahti hiihtoladulle jo ennen aamuyhdeksää akan jäädessä keittiöpuuhiin, toisin sanoen leipomaan lapsosille mokkapaloja joiden leipominen jäi jotenkin merkillisesti väliin perjantaina. Ei kannata kysyä miten se niin jäi päivän suunnitelluista toimista pois, siltä listalta tippui muutama muukin homma jonka olin suunnitellut, lienee kyseessä laiskan naisen oireyhtymä tai sittenkin vain sen yli-iän mukanaan tuoma muistihäiriö.

Kun olin saanut mokkapalat leipaistua ja ukkokin singahti hikisenä ja tyytyväisenä takaisin kotosalle alkoi sen päiväinen vaatteiden kaivelu, spedejahti ja hötkyminen. Lapset autoon pakattuamme, ts speden, junnun, prinsessan ja pojan 13v, ajelimme mansesteriin ja HopLopin riemuihin joissa sitä riemua todella riittikin. Spede juoksi kuin viitamaan piru, lasketteli liukumäissä, kiipeili putkissa ja telineissä, pomppi pallomeressä ja vaikka mitä koko sen kahden tunnin ajan. Vuoroin seurana keikkui poika 13v, ajoittain junnu ja hetken siellä liukumäessä pyöri myös ukko.

Ukon serkku liittyi tyttärineen seuraamme suunnilleen heti HopLopiin päästyämme ja pari tuntia menikin leppoisasti lasten riekkuessa ja meidän aikuisten hörppiessä kahvia ja tuijotellessa jälkikasvumme perään. Junnu tosin ei jaksanut samaan tahtiin kuin muut, puoli tuntia laskettuaan, loikittuaan ja kiipeiltyään tämä päätyi rakentamaan legoilla suurta linnoitusta. Kun happi ei kulje määräänsä kauempaa niin se ei kulje, mutta pakko tässä on äidin jälleen kerran röyhistää rintaansa ja todeta että onpa hyvä että lapsi huomaa itse koska kannattaa asettua aloilleen.

HopLopista suuntasimme mäkkäriin ja nähtyämme sen julmetun ryntäyksen ruokapaikan sisätiloissa päädyimme ajamaan autokaistalle. Kotona lounastimme enemmän kuin innolla "roskaruokaa" ja voi hitsiläinen, olipa mäkkärin sapuska hyvää pitkästä aikaa. Sen päälle kulutimmekin aikaa hötkyillen ja lötkyillen. Spede puutui täysin reissussa eikä isommatkaan juuri tätä virkeämpiä olleet joten loppupäivä hyvin pitkälle se meni siihen lötkyilyyn.

Eilen ukko suuntasi serkkunsa kanssa autoa romplaamaan ja jipii sanon mä! 150 euroa säästyi kuin ihmeen kaupalla, kaksikko avasi sen jonkun hiivatin kaasuläppäkotelon, suorittivat puhdistustoimenpiteet todettuaan että likaa oli vaikka muille jakaa ja kas, Voldemar on kuin uudestisyntynyt taas! Eikä siinä vielä kaikki, koska ukolla on selvästi jokin merkillinen "olen kiva mies"-kausi menossa, soitteli tämä kotimatkalla kysyäkseen poikkeisiko mäkkärissä hakemassa sitä El Macoa jota tietää vaimon himoitsevan aina tilaisuuden tullen. Ja hakisiko hän pari filmiäkin samalla kerralla. Mitä siihen sitten sanoo, spede oli juuri kuositettu sänkyyn, isommat einehtivät iltapalaa ja hiljaisuus oli luvassa hetkisen kuluttua joten juu, ei sen niin väliä, sopii!

Tämä päivä onkin sitten mennyt keittiöpuuhissa, pyykätessä, siivotessa ja läksyjen parissa. Sen verran sentään vaihtelua normaaleihin arkipäiviin tässä päivässä on ollut että kävin junnun kanssa hakemassa tämän silmälasit, niistä tuli tekstari iltapäivällä. Kakkuloiden "remontti" maksoi 95 euroa eli ei tuo nyt järjetön ollut ja hei, sehän kuittaantuu mennen tullen jo sillä Voldemarista säästyneellä huoltomaksulla. Lisäksi ukko soitteli lääkärille röntgenkuvistaan ja kyllä, kystahan se siellä nokassa sitten on.

Lääkäri tosin oli ehtinyt lähteä jo töistä eli tämän tiedon oli todennut hoitaja lääkärin loppulausuntoa lukien, huomenna ukko soittelee lääkärin kanssa ja sopivat jatkotoimenpiteistä jotka ovat ilmeisesti sitten jollain tavalla leikkurijuttuja. Nähtäväksi jää tämä. Huomenaamulla säntäilen itse päättömän kanan tavoin prinsessan kanssa terveydenhoidollisissa menoissa eli edessä on hammaskaluston ja nielunseudun röntgenkuvaus sekä oikomishammaslääkäri jonka jälkeen nakkaan lapsosen kouluun. Sen jälkeen olisikin tarkoitus ottaa kuorimaveitsi kauniiseen käteen ja ryhtyä vääntämään tämän talven ensimmäistä rosvosoppasatsia ja kaipa se täytyy sämpylöitäkin leipaista samalla.

Vaan nyt, päätän raporttini täältä keittiön pöydän äärestä tähän ja siirryn letittämään suihkunraikkaan prinsessan hiuksia. Se on moro ja viettäkää mukava maanantai-ilta!