Ja loman kunniaksi ilmoitettakoon, että päivityksiä tulee tai sitten ei. Etukäteen on vaikea sanoa, miten käy. Porukka on puoliintunut, isommat lähti isälleen, oletettava kotiutusaika keskiviikko. Tai torstai. Tai joku päivä kuitenkin ennen loman loppua.

Spede suunnilleen nuhavapaa edelleen.Vaikkakin Speden omalaatuinen käytös aamulla sai irkun miettimään, onko tällä kaikki palikat kohdallaan. Kun siis, irkku päätti loman kunniaksi maata pitkään. Ainakin seiskaan tai kasiin. Ihan vaikka tiukassa unessa jos mahdollista, jos ei, niin ainakin jonkinlaisessa horteessa. Jopa junnu tyytyi ratkaisuun, jonka mukaan tämä hiippaa sohvalle ja laittaa lastenohjelmat päälle samalla kun irkku koisaa. Tai jotain.

Mutta Spede. Siis se tyyppi, joka aamuisin nukkua posoottaa ja maitopullon juotuaan posoottaa vielä hieman lisää. Se päättikin seiskalta että nyt on sen maitopullon aika. Ja irkkuhan reippaili keittiöön ja lämmitti maidon, tietty. Ja Spede söi. Puoleen väliin pulloa. Jonka jälkeen päätti, ettei haluakaan sitä pulloa. Vaan kiekaista sillai "mua on loukattu" säveltä käyttäen. Jolloin irkku tarjosi tietty tutin. Jota lusautettiin kerran kaksi. Jonka jälkeen kiekaistiin uudestaan. Ja irkku tarjosi maitoa. Ja taas lusautettiin. Ja kiekaistiin. Tutti, lusaus ja kiekaisu. Pullo, lusaus ja kiekaisu.

Siinä vaheessa irkun oli jo pakko kysyä Spedeltä että HÄH? Mikä on? Onko maito väärän lämpöistä, tutti vääränmuotoinen, nuttu nurin, onni kadonnut. Spede vastasi kyselyyn hymyllä. Ja nappasi nunnustaan kiinni kiskoen sitä silmille. Joka on selvä merkki siitä, että väsyttäis, voisko joku tarjota tutin. Joka taas sai edelliset tapahtumat toistumaan. Joten irkku teki johtopäätöksen joka on mitä ilmeisimmin oikea.

Spede on tajunnut olevansa MIÄS. ÄIJÄ. LUOMAKUNNAN KRUUNU. Ja vaikka mitä hienoa. Ja koska tämä on tajunnut tämän asian, on tämä myös tajunnut että ÄITI ON NAINEN. Ja naisia kuuluu pompottaa aika-ajoin, ihan vaan jotta nämä pysyvät virkeinä ja vetreinä. Irkun poistuttua vuoteesta vessaan Spede hiljeni. Tuijotti isäänsä pistävällä katseella, kuin sanoen, kato faija, näin se homma toimii ja äiree nousee...

Että se siitä. Nukkumisesta loman kunniaksi sano. Poistun. Takavasemmalle, elikäs kyyläämään josko LK (luomakunnan kruunu) olisi jotain pientä naisellista palvelua vailla. Kuten esim olinpaikan vaihtoa. Viettäkää vähemmän sovinistinen löördaaki, se on moro!