Selvisin niukin naukin slaagitta aamuisesta järkytyksestä. Pitkällisen missä vika-harkinnan jälkeen päädyin kaikkinaisen aamuisen toispuolisuuden johtuneen nukkumisasennosta. Paitsi että se silmä tosiaan oli turvoksissa kuin itikanpiston tai nestetankkauksen jäljiltä ja kauhukseni huomasin siinä blogattuani yläluomenkin roikkuvan kuin suruliputuksen konsanaan, myös muita merkillisiä oikeanpuolen kremppoja oli havaittavissa.

Oikeaan käteen koski niin hiivatusti liikkuttaessa sitä hiemankin laajemmassa kaaressa. Vasenta jalkaa jomotti samaan tapaan sisäreidestä kuin olisi ollut hikoilemassa salilla. Ja eikä siinä vielä kaikki, koko oikea puoli kasvoista tuntui puolitunnottomalta. Jopa siinä määrin, että hetken mietin jo näinkö tässä iskee toispuoleisen kasvohalvauksen tai kenties koko oikealle puolelle mokoman. Pari tuntia meni tiukasti kuulostellen omaa oloa.

Kasin aikaan olo oli jo muilta osin parempi, mitä nyt se silmä edelleen turvotti mutta ei sentään siinä määrin kuin herätessä. Joten ei lääkäriä, kiitos. Yhdeksältä aloin vähitellen näyttää siltä, että kansa ei olisi paennut metsiin minut kohdatessaan. Mutta jäihän se mietityttämään, mielessä kun ehti siinä aamulla käydä jo mitä erilaisemmat syyt turvotukselle.

Ja sitten sen hokasin. Nukuin tosiaan koko yön todella levottomasti säpsien hereille taajaan. Ja joka aivaten ainoa kerta havahtuessani makasin joko tiukasti mahallani oikea poski patjaa vasten tai oikealla kyljelläni. Enkä todellakaan kääntänyt kylkeäni havahtuessani, korkeintaan hilasin itseni oikealta kyljeltä mahalleni tai takaisin oikealle kyljelle asetellen pääni tasan tarkkaan kasvot speden sänkyä kohti eli oikealle poskelle.

Ja kuulkaa, kyllä se niin on, että kun ikää tulee niin iho löystyy ja kusipäisyys kasvaa. Ja jo painovoimalainkin mukaan neste kertyy alaspäin, joka tosin ei sovi kusipäisyyskohtauksiin koska monestihan ne kohtaukset tulee seisoma-asennossa. Pidettäköön niitä siis poikkeuksina jotka vahvistavat säännön.

Eli kun akka lähenee neljääkymmentä, iho on veltompaa kuin kolme- saati kaksikymppisenä ja jos siinä sitten seitsemän tuntia vietät yhdessä ja samassa asennossa niin johan se kaikki neste valuu sille toiselle puolelle. Harmi, etten huomannut tutkia oikeaa nilkkaani aamulla, näinköhän se olisi näyttänyt samalta kuin odotusaikana...

Ensi yöksi sirottelen nastoja omalle puolelleni petiä, jos en muuta keksi. Saa luvan olla laitimmainen kerta kun akka pötköttää yhdellä ja samalla kyljellä koko yötä. Tässä nyt kuitenkaan ole tarkoitus pelotella tenavia aamutuimaan sen enempää kuin itseäänkään.

Terveisin, valuvikainen