Ja kas kummaa, heti sitä on mieli jotenkin paljon aurinkoisempi kun ulkona ei ole harmaata ja ankeaa. Ehkä se kesä sieltä vielä tulee vaikka huolestuneena seuraan Islannin purkauksesta kirjoitettuja lehtijuttuja, tutkimuksia ja oletuksia.

Eilen riehaannuin. Merkillistä. En näet riehaantunut leipomaan, en siivoamaan, en edes pyykkäämään vaan hah, shoppaamaan. Kaikkea sitä! Syykin oli tietysti erittäin loistava, kas kun sittarin tarjousaviisi lupasi suklaata, jäätelöä, mehua ja hampurilaisia halvoilla könttähinnoilla. Ihmisen, jonka tulee harvoin käytyä kaupassa ja vielä harvemmin tutkailtua tarjouksia saati toimittua niiden moottoroimana, kohdalla voidaan tosiaan puhua riehaantumisesta. Minähän lähdin kuin hauki kaislikosta konsanaan kohti sittaria.

Toki minulla oli hyvä lisäsyykin sille miksi se kauppareissaaminen oli ihan ehdoton pakko. TAYSin parkki kun kaipaa aina niitä kolikoita ja toisin kuin normaalisti, tällä kertaa minulla ei ollut farkkujen taskussa kuin 50 senttiä ja sekin pienempinä kolikoina. Ja kuten arvata saattaa niin miten siinä sitten kävi. Vasta kun nostin niitä huikeita ostoksiani, jäätelöä, suklaata, sukkahousuja prinsessalle ja mehuja, autoon hoksasin että kappas niin, minähän sain kassalla takaisin 15 euroa ja 10 senttiä. Siis kaksi seteliä ja kymmensenttisen eli voi tyhmä minä.

Toisaalta, sittarista oli loppunut ne tarjoushampparit kuten muuten kaikki muutkin hampparit joten kurvasin sitten vielä lähikaupan kautta hakeakseni pari hampparia, ne kun himotti jostain kumman syystä itseäni eilen. Jäätelöt on kokolailla jo syöty, samoin ne hampparit ja kas, suklaatakin on kadonnut jo yksi levy. Liekö sitten tämä tilapäinen riehaantuminen syynä siihen, että illansuussa hieroin aivonystyröitäni lähes epätoivoisena. Kas kun keksin siinä huippuidean ensi viikonlopuksi eli josko sitä kiikuttaisi ukon kanssa prinsessan ja junnun leffateatteriin.

Se mikä tekee leffateatterireissusta ongelmallisen on luonnollisestikin spede. Tätä kun ei sinne teatteriin voi todellakaan vielä kiikuttaa, ei ainakaan jos tahtoo että sitä leffaa pystyy paikalle saapuneet seuraamaan. Speden hoitohenkilökunta kun tuppaa koostumaan omista tenavista, toisin sanoen teinistä tai pojasta 15v. Joista teini on varmuudella menossa isälleen viikonlopuksi eli jäljelle jää poika 15v jonka suhteen olin eilen lähes satavarma että tämäkin on sinne isälle suuntaamassa, kas kun se pojan skootteri odottaa siellä päässä korjaustoimenpiteitä.

Siinä asiaa tuumaillessani hoksasin tosin että pojan 15v parhaat kaverit eli kaksospojat toimisi varsin hyvin tarvittaessa tässä toimessa. Heidän kohdallaan jutussa on vain yksi aika iso mutta, heillä kun on usein pelejä viikonloppuisin. Onneksi poika 15v totesi illalla kotiuduttuaan että hän voi hoitaa, ei hän sinne isälle taida mennä. Okei. Meillä on siis luvassa leffalauantai ja se on kivaa se, prinsessan ja junnun kanssa leffailu kun on varsin mukavaa puuhaa jota tulee harrastettua aivan liian harvoin. Ajatuksissani olin ottamassa poikaa 13v mukaan leffaan mutta kas, tämä ilmoitti sopineensa isänsä kanssa että menee sinne yöksi joten ainakin hetkellisesti homma on kuosissa siltä osin.

Tälle viikolle ei ole kummoisia pakollisia kuvioita, junnun silmäpoli ja pojan 15v vanhempainilta ovat ainoat listalla. Vanhempainilta koskee leirikoulua johon lähtö on parin viikon päästä eli herttinen, tässähän ollaan ihan kohta kesälomilla jo. Vappukin on jo vajaan parin viikon päästä ja siitähän on enää kivenheittämä kesälomien alkamiseen. Ihanaa! Kouluvuosi on aina jotenkin tosi pitkä ja väsyttävä lapsille, ei sille mitään voi.

Vaan nyt siirryn ihan suosilla tuuppimaan yläkertalaisia hereille. Prinsessa on ainoa joka on sängystä päässyt omin avuin ylös, jopa teinillä tuntuu olevan takkuinen aamu. Merkillistä menoa sanon mä. Viettäkääpä mukava maanantai ja se on moro!